COVID – 19 se extinde atât în țară cât și la nivelul județului Caraș-Severin

a

Conform unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș Severin, în această dimineață se înregistrau la nivelul județului 115 persoane izolate la domiciliu: Resița-24, Caransebeș-23, Eftimie Murgu – 4 ,Armeniș- 4, Teregova-8, Anina -7, Cornea-1, Feneș-3, Lăpușnicul Mare-1 (spitalizat din 27.02.2020 la Spitalul Județean de Urgență Reșita unde i s-au recoltat probe pentru COVID-19 – rezultatul fiind negativ), Oravița -9, Șoșdea-5, Bocșa-5, Comorâște -1, Băile Herculane-5, Câmpia -4, Mehadia-1, Moldova Nouă-1, Prigor -1, Măru -3, Voislova-4, Cornereva-1. De asemenea 6 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în care au stat 14 zile: Reșița-3, Caransebeș-2, Oțelu Roșu-1, ne-a precizat Daniel Botgros, vocea unică pe Caraș Severin a Comitetului care monitorizează situația, constituită sub egida Prefecturii.

Pe ansamblul țării situația se prezintă astfel: la nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul. Alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Pe teritoriul României au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19. Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat ieri, 3 martie. Ceilalți trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți trei având o stare generală bună.

Tot ieri, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

La solicitarea corpului diplomatic acreditat în România, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au organizat o sesiune de informare pentru misiunile diplomatice și organizațiile internaționale acreditate la București.
Reprezentanții misiunilor diplomatice au solicitat oficialilor celor două ministere detalii despre acțiunile preventive derulate în țara noastră, astfel încât să poată fi aplicate și adaptate în statele de proveniență ale diplomaților pentru controlul și reducerea răspândirii virusului COVID – 19 (coronavirus), informează Grupul de Comunicare Strategică.

Dan AGACHE

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

  Pe teritoriul României au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19

  Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au organizat … Grupul de Comunicare Strategică.”

  Reactorul de la Chernobyl pare a fi fost mic copil faţă de ce pare a fi aici.
  Vela se laudă că a izolat la domiciliu 10.094 de persoane (de preferinţă membri ai PSD). Asta nu s-a comunicat strategic. Doar prin STS.
  Urmează majoritatea poliţiştilor, trimişi la ordinul său spre contaminare strategică cu virus, detaşare (vânturare) strategică şi pensionare strategică anticipată, pe motiv de boală.
  De boală pe cetăţeni.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei