A crescut numărul elevilor cu note peste 5 la Evaluarea Națională, după contestații

a

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie, 2020. Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76.2% (122.252 de candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale. A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală de 10: de la 839 la 892 (aproape dublu față de anul trecut: 459). Au fost depuse 15.275 de contestații, mai puține decât în ultimii doi ani: în 2019, au fost depuse 21.509 contestații, iar în anul 2018 – 23.761 de contestații.

În județul Caraș-Severin, situația este următoarea: din cei 1851 de elevi care s-au prezentat la Evaluare Națională, în această sesiune, 1302 candidați au obținut note peste 5, iar șapte dintre aceștia au încheiat examenul cu nota zece (față de 6, înainte de contestații). Elevii provin de la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița (2 elevi),Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița (1 elev), Colegiul Național „C. D. Logan” Caransebeș (1 elev), Școala Gimnazială Nr. 1 Oțelu-Roșu (1 elev), Liceul Tehnologic “Clisura Dunării” Moldova Nouă (1 elev), Liceul “Hercules” Băile Herculane (1 elev). Procentul de promovabilitate nu s-a modificat după contestații: 70,34%, ne-a precizat prof Ioan Chiosa purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Următoarele unități școlare au un procent de promovabilitate de 100% (candidații prezenți au obținut note peste 5):
Colegiul Național „Traian Lalescu“ Reșița
Școala Gimnazială Clocotici
Școala Gimnazială Delinești
Școala Gimnazială Nr.2 Bocșa
Școala Gimnazială Ocna De Fier
Școala Gimnazială Ramna
Școala Gimnazială Sacu
Școala Gimnazială Tirol
Școala Gimnazială „Vasile Versavia“ Naidăș
Școala Gimnazială Zăvoi

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei