Criza anestezicelor de uz stomatologic, rezolvată! – consideră președintele CMD Caraș-Severin, dr. Raluca Soran!

modelmic

Președintele Colegiului Medicilor Dentiști din Caraș-Severin, dr. Raluca Soran a căutat soluții pentru ieșirea din criza adâncită a lipsei acute de pe piața românească a anestezicelor. Medicul Soran a primit, în cele din urmă, un răspuns pozitiv de la Agenția Națională a Medicamentului în legătură cu deblocarea crizei anestezicelor, atât de necesare pentru medicii stomatologi.

Răspunsul la sesizarea făcută de medicul Soran conține o serie de informații privind modul în care pot fi procurate de pe piața autohtonă aceste anestezice de uz stomatologic.

Cu privire la disponibilitatea pe piață a anestezicelor de uz stomatologic și ca răspuns la sesizarea medicului Raluca Soran, Agenția Națională a Medicamentului transmite medicilor stomatologi că medicamentele solicitate de aceștia au ca deținător al autorizației de punere pe piață (DAPP) producătorul SEPTODONT – FRANȚA:
Este vorba de Scandonest 2% special, soluție injectabilă, Scandonest 3% Plain (Mepivacainum), soluție injectabilă, Septanest cu adrenalină /100000 și 1/200000, combinații (Articainum+Adrenalinum), soluție injectabilă. Pentru aceste medicamente, la începutul lunii noiembrie 2017, s-a reluat livrarea către România, prin distribuitorii en-gros: S.C. Medica M3 Comexim S.R.L; S.C. Plurifarm Dent S.R.L.; S.C. Tehnodent Poka S.R.L. ȘI S.C. Dentex Trading S.R.L..
Alte medicamente pentru care deținător al autorizației de punere pe piață este 3M Deutschland Gmbh Germania sunt Ubistesin Forte (combinații), soluție injectabilă, Ubistesin, soluție injectabilă și Mepivastesin 30 mg/ml (Mepivacainum), soluție injectabilă.
Pentru anestezicele amintite ANM a fost notificat în legătură cu o discontinuitate temporară, din motive de fabricație, cu estimarea reluării comercializării în martie 2018.
Medicamente pentru care DAPP este INIBSA DENTAL S.L.U – SPANIA sunt Artidental 40 mg/0,005 mg/ml și Artidental 40 mg/0,01 mg/ml (combinații Articainum+Adrenalinum), soluție injectabilă, DIn păcate și la aceste anestezice a a părut o discontinuitate temporară, cu dar se estimează comercializarea în luna decembrie, anul curent.
În ce privește reluarea comercializării Mepidental-ului de 30 mg/ml (Mepivacainum), soluție injectabilă , aceasta a fost estimată pentru luna martie 2018.

Raluca Soran afirmă că în plus, față de soluțiile oferite de ANM, ar mai exista și firma CCC Biotech din Timișoara, de la care se poate achiziționa anestezicele, dar cu plata realizată în avans.

„Deci problema este rezolvată. Spor vă doresc!“, le-a transmis tuturor colegilor din județ ai domniei sale medicul stomatolog Raluca Soran, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din Caraș-Severin.

Citește și … http://reper24.ro/criza-fara-precedent-stomatologii-nu-mai-au-cu-ce-sa-faca-anestezie-pacientilor/

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei