CSM Reșița învinge Lugoj-ul, dar Oprița avertizează: „Promovarea se joacă până la capăt!“

mariusstaicu

Echipa CSM Reșița joacă fiecare partidă sub presiunea rezultatului dar și cu un ochi în retrovizoare la ACS Șirineasa și la celelalte formații dornice de promovare în eșalonul secund. O presiune care s-a simțit pe parcursul întregului joc disputat în Valea Domanului de rosso-neri în etapa a XIX-a, în compania formației CSM Lugoj. Un joc în care formația pregătită de Oprița a căutat toate formulele de joc pentru a desface o apărare bine organizată lugojeană, care nu a dat semne de slăbiciune, vreme de 88 de minute.

Putem spune la rece, la finalul jocului, că deși golul izbăvitor al lui Marius Staicu de la finalul partidei a adus cele trei puncte atât de necesare Reșiței, Lugoj-ul a avut în două rânduri șanse clare de a înscrie. S-au opus cu îndârjire la ocaziile lugojenilor din partea secundă, fundașul Bactăr și portarul Zimmermann, neamțul oferind parada zilei în Valea Domanului.

Daniel Oprița, antrenor CSM Reșița: „Putem spune că astăzi am fost norocoși. Dar trebuie să ai și noroc, câteodată… “

O victorie muncită a formației reșițene, pregătită cu profesionalism și o atenție deosebită de antrenorul Oprița, dar în care rolul zeiței Fortuna a fost unul necesar. Lucru recunoscut chiar de cel care pregătește această formație, norocul face parte din joc iar CSM-ul are nevoie în afară de știința jocului și de acea doză minimală de hazard.

Antrenorul echipei CSM Reșița, Daniel Oprița, a declarat la finalul jocului: o echipă foarte bine organizată CSM Lugoj, mi-a plăcut cum a arătat în teren. Văzusem formația lugojeană în meciul cu Lipova, nu au impresionat atunci, dar astăzi a demonstrat că este o echipă bună. Echipa din Lugoj a arătat mai proaspătă, noi am avut un meci greu la Cermei. Șansa a fost de partea noastră… O presiune mare, un egal nu avantaja pe nimeni. Egalul care l-a făcut Șirineasa nu ar fi contat dacă noi am fi făcut azi egal. Nu putem aștepta la orice; Nu mă așteptam ca Șirineasa să se încurce la Deva. Iar Hermannstadt să câștige la Craiova. Orice se poate întâmpla, o echipă periculoasă, cu jucători tineri. Toate meciurile trebuie să le tratăm serios, ca să nu avem parte de vreo surpriză. Din păcate, lotul nu îmi permite schimbări spectaculoase. Manole e accidentat, sper să nu se opereze și să ne ajute până la finalul campionatului, Vădrariu mai are o etapă de suspendare, Liuba e după zece zile de accidentare, nu l-am putut folosi azi. Noi vrem să promovăm, dar e prematur să spun dacă ne mai oprește cineva până la final. E prea devreme să spun dacă ne mai poate opri cineva iar când joci sub presiunea rezultatelor misiunea devine și mai dificilă“.

De cealaltă parte, antrenorul lui CSM Lugoj, Cosmin Petruescu, a ținut să-și felicite omologul de pe banca tehnică a Reșiței: știu ce înseamnă să ai presiunea rezultatului și să joci fiecare meci cu o asemenea presiune. Reșița a știut să gestioneze mai bine finalul de joc, au crezut în șansa lor până la final. Rămâne o victorie muncită care păstrează gazdele în lupta pentru promovare. Nu mi-aș dori să fiu în locul celor de la Șirineasa. Trebuie să fim corecți și să spunem că punctele le-au câștigat pe teren dar în același timp trebuie să fim obiectivi și să spunem că sunt niște regulamente care trebuie respectate. Rămâne de văzut la comisii de care parte este dreptatea. Ne-a dat peste cap programarea jocului, poate altul era deznodământul. Îl felicit pe Daniel pentru modul în care și-a pregătit jocul și nu îmi rămîne să le urez reșițenilor decât mult succes în continuare!

CSM Reșița: în poartă cu Zimmermann (cpt.), jucători de câmp Szijj, Puțanu, Bactăr, Copaci – Costin, Vaștag, Bărbulescu, Negoescu – Breșneni – Ene
Rezerve : Petruț – Podină, Liuba, Marius Musteța, Jula, Hrudei și Staicu

Singurul gol al partidei, înscris pentru CSM Reșița de Marius Staicu, în min. 88.

În etapa a XX-a, CSM Reșița va juca din nou în fața propriilor suporteri, pe stadionul Mircea Chivu, vineri, 6 aprilie, de la ora 17:00, în compania echipei Hermannstadt 2 Sibiu.

staicu guardia

Credit Foto: Dan-Alioșa ULICI

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei