CSM Reșița pășește cu entuziasm în handbal! Prima stație: Liga Secundă

handbal

În ultimele două decenii, în orașul de pe malurile Bârzavei, sportul cu minge mică rotundă este cel care a creat adevărata emulație sportivă, iar acest lucru îl afirmă un iubitor al sportului rege, acela rămânând fără doar și poate fotbalul. După formația care a făcut tribunele să vibreze în Polivalenta reșițeană – UCM Reșița, deținătoare a trei trofee consecutive Challenge Cup și o Cupă a României, au urmat alte două povești frumoase intitulate HC Caraș-Severin și HC Adrian Petrea, iar astăzi este rândul Primăriei Reșița să dea o șansă handbalului în orașul de la poalele Semenicului.

Viceprimarul municipiului Reșița, Adrian Dacica, este artizanul care a militat pentru înființarea secției de handbal în cadrul Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița, pe scurt CSM Reșița, în cadrul căreia vor funcționa atât grupele de juniori I, II, III, cât și echipa seniorilor. Formația care va evolua pe a doua scenă a handbalului românesc, va fi pregătită de un fost handbalist reșițean, Marcel Vulpe, la care merită să remarcăm umorul, optimismul dar și dorința de a forma o echipă a orașului, o formulă care să ofere surprize plăcute publicului amator de handbal. Atenționăm de la bun început fanii reșițeni care au urmărit în Polivalenta reșițeană meciuri pe muchie de cuțit, în care sub comanda lui Omer, fantasticii Pîrîianu, Petrea, Butulija, Rohozneanu sau Tucanu duceau lupte grele pe semicerc și reușeau victorii incredibile, să nu aibă așteptări de acest gen. Echipa juvenilă pregătită de Vulpe este una modestă, în formare, dar dorința de a face o figură cât mai bună în jocurile de perspectivă din divizie se simte încă de pe-acum la acești băieți ai Reșiței. De această dată vorbim de un proiect cu un buget limitat, dar care va fi asigurat constant, girat prin votul Consiliului Local Municipal, în care expresii precum achiziție externă de jucător sau achiziție din handbalul de primă ligă sunt încă departe de a fi rostite în actualul context. De altfel, viceprimarul Adrian Dacica, transmite prin intermediul Reper 24 că invită și așteaptă alături de mișcarea handbalistică CSM Reșița toți agenții economici și oamenii cu potențial din oraș care pot sprijini Primăria Reșița în demersul ei handbalistic.

Grupele de handbal juniori vor fi pregătite de foști jucători cu experiență ai Reșiței, precum fostul portar al Reșiței, Cristian Ionescu, de Sebastian Pârvan și Radu Bote.

Revenind la echipa de seniori, aceasta are în componență câteva nume cunoscute de handbaliști dar și juniori proveniți de la grupele de juniori ale Academiei de handbal Adrian Petrea, managerul acestui club, Cristian Pătru, fiind de acord cu cedarea acestor copii talentați către clubul CSM Reșița. Din lotul care aseară a disputat în sala Polivalentă primul joc amical în tricoul rosso-ner, fac parte: portarii Andy Sămânță, Ovidiu Dumitru, Boban Vuiță, extremele Andrei Pascari, Snezan Radosavlevici, Claudiu Melen, Alexandru Sebastian Crăc dar și titrații foști jucători câștigători ai Challenge Cup Sebastian Pârvan, Marius Grozăvescu, pivoții Alexandru Ille, Raul Bote, interii Gabriel Boșca, Alexandru Ion, Raul Heimbach și Antonio Gârban iar coordonatori de joc Alexandru Vulpe și Denis Barbu. Maseurul echipei a rămas același devotat Gabriel Lupan, medicul echipei este Ioan Șerbescu Jr. iar șeful Secției de Handbal CSM Reșița este un alt fost „ucemerist“ Dorinel Gurbină, omul care a crescut în umbra fostului director sportiv al Clubului Sportiv UCM Reșița, Ion Zamfirescu.  Trebuie menționat că primul joc, chiar dacă unul amical, disputat aseară în compania echipei CSU Poli II Timișoara, a fost câștigat prin luptă și dăruire de reșițeni, antrenorul Marcel Vulpe bifând prima victorie pe banca formației CSM Reșița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157688013867805″]

Sâmbătă, 26 august, de la ora 18:00, formația de handbal CSM Reșița va disputa în sala Polivalenată din Reșița un nou joc de pregătire în fața echipei RK Kikinda Grindex din Serbia, urmând ca duminică, de la ora 11:00, să fie jucat cel de-al doilea meci de verificare în compania aceleiași formații din țara vecină.

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei