Cu 17 șantiere deschise și 5 în așteptare, Reșița se va transforma într-un oraș modern

a

Reșița este un mare șantier, cu 17 puncte de lucru deschise și finanțate prin diferite proiecte, majoritatea europene, care vor schimba în bine fața orașului. Mulți dintre cei care timp de două luni au stat doar în casă, sau au ieșit doar până la cel mai apropiat magazin, vor avea un șoc, pentru că în toată această perioadă de pandemie și stare de urgență, lucrările au avansat.

Despre lucrările începute, stadiul de derulare, termenele de finalizare, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița – Adelin Tuță a declarat într-o emisiune live la Reper 24: „Centrul civic, cea mai mare lucrare din punct de vedere financiar  la această oră – 25 de milioane de lei, este gata în proporție de 25%. Se montează dale de granit de 80/60/8 centimetri. În prealabil au fost înlocuite conductele de apă, de canalizare, pluvialul, s-au tras cablurile de forță pentru iluminat. Va fi înlocuit mobilierul urban, se vor monta stâlpi noi de iluminat cu leduri pentru a fi economice, iar după cum decurg lucrările sunt convins că la sfârșitul lunii august vom avea un centru ca afară“.

aa

„Se lucrează intens de asemenea pe cele 6 străzi din Lunca Pomostului, străzi de afluire a reșițenilor spre viitoarea linie de tramvai. Au fost lucrări ample de modernizare, care au cuprins excavarea  până la 60 de centimetri în infrastructura rutieră, schimbarea și aici a tuturor conductelor de utilități cu altele noi, se montează stâlpi de iluminat, mobilier stradal, trotuare și spații verzi, ba mai mult, vom avea și montate și dale speciale pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Termenul de finalizare al acestei lucrări este în acest an și sper ca până în august sau septembrie aceste lucrări să fie încheiate“ – a mai precizat Adelin Tuță.

În proiectul finanțat de Uniunea Europeană și accesat de primăria municipiului nu este prevăzut și stratul de asfalt, care va fi turnat de către Secția Primăriei Reșița din fonduri proprii.

 

Dan AGACHE

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Johann Ullmann

  Judetul Caras-Severin are primari cu aplecare spre nevoile comunitatii,sigur ca nu ii cunosc pe toti,ar fi si imposibil,dar trebuie sa-i amintesc pe unii dintre ei ! Pe primul podium se afla domnul Ioan Popa,primarul Resitzei, primarul comunei Berzovia, Ioan Pop,fost comisar sef de politie,actualul colonel in rezerva, si domnul Petru Mihailescu,fostul meu coleg de promotie al scolii militare a M.A.I.,primarul comunei Bolvasnitza! Le transmit multa sanatate,si mult succes in munca pentru comunitate !

  Raspunde
  1. zero

   L-aţi exclus total din pod(ium) pe Marcel Vela, cu permanenta sa aplecare spre nevoile miliţieneşti (de asuprire a comunităţii, în bătaie de joc).
   Nu ştim dacă şi şcolile de M.A.I. s-au închis spre versiunea on/off-line.
   Nu de alta, dar şi la muncile agricole (ca afaceri interne) mergea cândva doar armata (jos pălăria) elevii şi studenţii, nu şi miliţia.
   Când miliţienii aveau doar 2 clase, ca trenul :)

 2. Tronciu

  Bună ziua, Vă rog dl. Primar Popa să vă ocupați și de zona, Govandari, de pe Ăleia Albastrelelor Nr. 4. Arată groaznic nici când locuia burlacii nu arăta așa. Mulțumesc

  Raspunde
  1. Garaj Dumitru

   Desigur.Reparam tot.Chiar aveam un proiect de 40 mil euro pt Albastrelelor nr 4.

 3. Tronciu

  Nu avem un stâlp de iluminare seara acolo, oricine ne poate da în cap, vă rog nu luați în seamă doar partea de la stradă urcați în sus spre blocul Nr. 4 să vedeți cum arată, Vă rog mult faceți ceva și pentru noi, cei care am avut acolo cândva un teren frumos de a se juca fotbal, și alte activități a copiilor, acum a ajuns un teren de a își face nevoile câinii vecinilor, e de rușine chiar și interiorul blocului. Mii de mulțumiri.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei