Cu 420.000 de euro, Căminul Cultural din Ticvaniul Mare va fi renovat complet! Va avea încălzire cu panouri solare

duminica

 

 

Autoritățile locale din Ticvaniu Mare au în plan ca, începând cu anul 2018, să reabiliteze clădirile emblematice pentru comună.

Cum până acum nu au fost făcute investiții majore la clădiri precum cea a Primăriei sau a Căminului Cultural, imobilele au ajuns într-o stare avansată de degradare, fiind nevoie urgentă de investiții.

Căminul Cultural din comună este prioritar pe această listă, autoritățile locale estimând că ar fi nevoie aici de o investiție de aproape 420.000 de euro. Proiectul de reabilitare a fost depus deja pe AFIR, în momentele de față fiind în procesul de analizare a documentației.

Dacă va fi aprobat, proiectul are în vedere transformarea completă a locației. Vor fi schimate pardoselile, geamurile, ușile și, în primul rând, acoperișul, spune primarul Aurel Jivan. De asemenea, clădirea va fi încălzită cu panouri fotovoltaice ce vor fi montate pe acoperiș și vor fi controlate prin calculator.

„Pe fonduri europene nu prea avem proiecte dar pe AFIR am depus Căminul Cultural și momentan aștept să vină din Timișoara reprezentanții AFIR să verifice documentația, eventual să ceară anumite clarificări și completări.

Aici suma se ridică undeva la 420.000 de euro. Avem în plan să refacem în primul rând acoperișul, apoi interioarele și tot ce ține de geamuri, uși, pardoseli. De asemenea, vom avea un nou sistem de încălzire pe sistem european cu panouri fotovoltaice care vor fi amplasate pe acoperiș. Va fi un sistem care să asigure vara răcoare și iarna căldură și va fi controlat de pe calculator”, explică primarul Aurel Jivan.

 

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei