Cu afganii la plimbare în zona de frontieră

a

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni, județul Timiș, au depistat, în urma unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, un cetățean român care încerca să sprijine zece cetățeni din Afganistan în încercarea de a trece ilegal frontiera.

„Colegii noștri au oprit pe DN 59B, între localitățile Cenei și Uivar, un autoturism marca Seat, condus de un cetățean român, în vârstă de 41 ani, având în partea dreaptă, ca pasager, un alt cetățean roman. În urma verificării mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat ca banchetele din spate erau scoase, iar în interior  se mai aflau alte 10 persoane, cetățeni străini. Având în vedere faptul că nu își justificau prezența în zonă, cetățenii străini, toți bărbați, precum și șoferul și pasagerul autovehiculului au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări“ a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș Agent șef de poliție Leș Mihaela.

https://www.youtube.com/watch?v=EcISr2DlVhs

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetățeni afgani și au vârste cuprinse între 14 și 23 de ani. De asemenea, șoferul român a declarat că urma să transporte grupul de afgani până în Timișoara, în schimbul unor sume cuprinse între 500 de euro, destinația finală a acestora fiind țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii afgani și de trafic de migranți pentru șoferul mijlocului de transport.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei