Cu ajutorul elevilor, campania „Reșița Curată“ și-a produs efectele și la intrările în reședința de județ!

„Reșița Curată“

100 de km de drumuri din imediata apropiere a municipiului Reșița, fără gunoaie!

Campania de ecologizare „Reşiţa Curată“, a continuat astăzi pentru aproape trei ceasuri dinamice, sub coordonarea primarului municipiului Ioan Popa, a viceprimarilor, Adrian Dacica și Gabriel Duruț, fiind curăţate de pet-uri și alte deșeuri toate cele 5 intrări în oraşul Reșița.

S-au mobilizat în mod voluntar pentru această acțiune, 250 de elevi de la Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Național Traian Lalescu, Colegiul Național Diaconovici Tietz Școala Generala nr. 8 și Liceul de Arte „Sabin Păuţa“ , tinerii fiind însoţiţi de cadrele lor didactice şi de reprezentanţi ai Primăriei Reşiţa care au curățat zonele de PET-uri şi alte deșeuri.

Primarul Municipiului Reșița, Ioan Popa, a fost prezent la acțiunea de astăzi, din cadrul campaniei „Reșița Curată“ în urma căreia au fost ecologizate cele 5 intrări ale orașului, edilul fiind alături de liceeni de la Colegiul Național Traian Lalescu, pe traseul din imediata apropiere a stației de epurare, care face legătura între cartierele Câlnic și Moniom. Primarul Ioan Popa a apreciat efortul și ritmul susținut pe care l-au avut elevii, considerând acțiunea un exemplu demn de urmat și pentru cei care au părăsit de ceva vreme băncile școlilor și liceelor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157694073816311″]

„A fost o reeditare a acțiunii de anul trecut, prin care am curățat cu ajutorul copiilor aproximativ 100 km de drumuri din imediata apropiere a orașului. Trebuie să recunosc că deșeurile adunate în acest an sunt la mai puțin de jumătate decât am reușit să adunăm anul trecut. Semn că lumea a început să prețuiască mai mult mediul înconjurător iar acest lucru ne bucură. Le mulțumesc elevilor care au fost implicați în activitatea de la liceele și școlile reșițene. O acțiune care cred ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru opinia publică în ceea ce privește mediul înconjurător. Reșița este curată, dar noi încercăm să curățăm și zonele ce  împrejmuiesc orașul nostru“, a declarat Ioan Popa, edilul Reșiței.

Popa a mulțumit tuturor partenerilor instituționali implicați în această acţiune Jandarmeria Română şi Poliţia Rutieră, care împreună cu poliţiştii locali au organizat filtre pe traseele care au fost salubrizate şi au informat participanţii la trafic, prin oferirea de flyere, despre desfăşurarea acestei acţiuni şi despre prevederile legale cu privire la respectarea curățeniei pe domeniul public. Transportul elevilor și al cadrelor didactice în zonele limitrofe orașului Reșița a fost asigurat de firma de transport Lauer.

resita-curata Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei