Cu ambiție și perseverență se poate și în Caraș-Severin

dunca

Unul din obiectivele pe care și le propune candidatul Partidului Național Liberal pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin îl reprezintă valorificarea potențialului turistic al județului. Iar pentru ca zonă se poată dezvolta din punct de vedere al turismului, are nevoie de infrastructură rutieră și de gaz, susține Romeo Dunca.

Liberalul a participat zilele trecute la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu și reprezentanții Transgaz, pe tema extinderii rețelei de gaz în Caraș-Severin, și vine cu o veste bună: prelungirea traseului gazoductului până la Moldova Nouă, localitate care nu era inclusă în proiectul inițial:

Județul Caraș-Severin, pentru a se putea dezvolta are nevoie de două lucruri:

- infrastructură rutieră, care va trebui să facă legătura între toate localitățile, în așa fel încât zecile, sutele de obiective turistice, nu doar acelea cunoscute, ci mai ales cele mai puțin cunoscute, să devină accesibile tuturor, întrucât sunt foarte multe locuri frumoase pe care oamenii nu le cunosc deoarece unele se află chiar la 20 km de rețeaua rutieră.

- infrastructură de gaz, care are efect pozitiv asupra pădurilor virgine și parcurilor naționale de aici, față de biodiversitate, presiunea asupra lemnului de foc va fi mai mică.

Vestea pe care v-o aduc acum are o însemnătate aparte pentru mulți dintre cetățenii Banatului de Munte. Domnul Ion Sterian, directorul Transgaz, prezent la discuții, a preluat propunerea mea de prelungire a traseului gazoductului până la Moldova Nouă, localitatea nefiind inclusă în proiectul inițial. Totodată, ministrul Economiei și-a dat și el acordul, azi, pentru prelungirea gazoductului din Valea Almăjului până în Clisură, la Moldova Nouă. O astfel de investiție benefică pentru turismul din Clisura Dunării va contribui și la ridicarea gradului de confort al cetățenilor din zonă.

Cu ambiție și perseverență se poate!”, transmite Romeo Dunca.

a18b7c44-772e-4bac-9a28-0dc2f6554ba0882b0798-2db4-4926-9f17-25e95771c88df7ced208-f032-40b1-814f-57fe9d59c370

Citește și Dunca, la întâlnirea cu premierul Orban, de la Herculane: „La Consiliul Județean voi fi ca elefantul scăpat în aranjamentele de cristal ale PSD-ului!”

 

Redacția

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Johann Nicolescu

    Daca acest guvern inconstient, iresponsabil, incapabil si incompetent nu ar fi taiat aproape jumatate din bugetul CJCS, acum multe din drumurile judetene care fac legatura cu multele zone turistice din CS ar fi fost itretinute mult mai bine, modernizate sau reabilitate. Asa ca d-le Dunca nu fiti ipocrit si cand vorbiti de drumurile judetene veniti si cu solutii nu numai cu idei, bla-bla-uri si basme. Toata lumea stie ca singura zona turistica care va intereseaza este zona Muntele Mic.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei