Cu ce s-a lăudat Facebook la conferința dezvoltatorilor F8 de anul acesta?

modelmic

Facebook organizează aproape în fiecare an o conferință denumită F8 (eff eight) în San Francisco, California, dedicată developerilor și antreprenorilor care dezvoltă aplicații în jurul platformei de socializare, primul eveniment de acest fel având loc în data de 24 Mai 2007.

Anul acesta, conferința F8 a avut loc zilele trecute, adică pe 1 și 2 Mai și a venit cu o serie de noutăți, dar hai sa le luam pe rând.

Facebook vă va lăsa în curând să ștergeți informațiile pe care rețeaua de socializare le colectează de pe alte site-uri și aplicații, despre activitatea voastră.

Compania se confruntă cu o mulțime de critici din partea parlamentarilor și a autorităților de reglementare după ce a dezvăluit că informațiile personale a 87 de milioane de utilizatori au fost compromise de către o firmă care a furat datele persoanale prin intermediul unei aplicații si a manipulat alegerile în timpul campaniei electorale din 2016 din America.

Noua „îmbunătățire” denumită „Clear History” (Ștergerea istoricului), s-ar putea să fie o modificare relevantă pentru cei ce au fost cuprinși de spaimă că datele lor personale ar putea fi folosite în scopuri nu tocmai…, să spunem „transparente”. Această nouă funcție vă va permite să verificați toate aplicațiile și site-urile web cu care ați interacționat și să ștergeți toate datele colectate dacă așa considerați, ba chiar să dezactivați colectarea de date în viitor. Din păcate nu vom scăpa de reclamele personalizate pe Facebook, aceștia continuând să urmărească traficul vostru pe internet pe baza butoanelor de Like afișate pe diferite site-uri sau aplicații. Totuși va mai dura ceva până când va fi disponibilă, deoarece Facebook trebuie să se lămurească cum să separe informațiile personale de cele de navigare și cum să le păstreze în anumite cazuri de securitate.

Video Chat pe Instagram
O nouă funcție de chat video va fi disponibilă în meniul Instagram Direct, adică în acel meniu care momentan îți permite să trimiți mesaje private unei persoane, prieten cu tine sau nu, cam în același fel ca și pe Facebook Messenger. Această funcție va fi disponibila atât pentru conversațiile video unu la unu cât și pentru grupurile de persoane.

insta-videochat

Și pentru că tot am vorbit de Facebook Messenger mai sus, hai să vedem ce îmbunătățiri va primi aplicația.

messenger-simplificat

În ultimii ani, stim că aplicația s-a aglomerat din ce în ce mai mult, iar pentru a găsi o caracteristică specifică, avem ceva de căutat de cele mai multe ori. Facebook a anunțat o actualizare care ar simplifica interfața, cel puțin asta a declarat vicepreședintele Facebook Messenger, David Marcus, spunând și că se lucrează la aceasta actualizare încă de la începutul anului și că ea va veni „foarte, foarte curând”.

messenger-nou

Noua aplicație de Messenger promite să fie mult mai simplă și mai ușor de utilizat, ea având în partea de jos doar 3 tab-uri principale: conversații, contacte și încă ceva ce pare a fi un buton de share location ( afișarea locației ) și 3 taburi în partea de sus ce vor fi disponibile doar pe tab-ul de conversații, adică: camera, apel video și butonul pentru compunerea unui nou mesaj.

messenger-intunecat

Încă o funcție foarte utilă de care ne vom bucura în curând se numeste „Dark Mode”, adica „Mod Întunecat” și este dedicată posesorilor de telefoane inteligente ce sunt dotate cu display-uri OLED, adică acele telefoane a căror display-uri consumă mai putin curent atât timp cât pixelii sunt de culoare neagră, adică nu sunt luminați. Cu părere de rău, pentru celelalte telefoane această funcție va fi oarecum inutilă, deoarece consumul de curent va fi același, având display-uri ce sunt luminate în permanență din spate, indiferent de culoarea afișată…., probabil va fi doar „COOL” :))

După părerea mea, acestea ar fi cele mai importanțe noutăți pe care Facebook le-a anunțat în cadrul conferinței F8, bine, ele sunt mult mai multe și foarte detaliate dar nu vreau sa vă plictisesc cu lucruri pe care probabil nu le folosiți și nici nu le veți folosi vreodată, așa că mă opresc aici!

Andrei ARDELEAN

surse: theverge.com, thecrunch.com, 9news.com, instagram-press.com

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei