Cu ce și-au bătut capul consilierii județeni cărășeni, reuniți în ședință?

modelmic

Consilierii județeni cărășeni s-au reunit astăzi în ședința ordinară pe luna martie, o ședință scurtă și destul de anostă, fără proiecte de hotărâre care să stârnească patimi sau discuții aprinse, cum s-a mai întâmplat în trecut.

Întâlnirea a început solemn cu asumarea de către aleșii județeni a declarației de unire a României cu Republica Moldova și cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria fostului director al Muzeului Banatului Montan din Reșița, Dumitru Țeicu precum și a primului președinte al Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Karl Ludwig Lupșiasca (decedat ieri).

Am venit în întâmpinarea doleanțelor unor primari din Republica Moldova, care au adoptat al nivelul Consiliilor Locale declarații de unire. Și Consiliul Județean Caraș-Severin a adoptat, prin consens, având acceptul tuturor consilierilor prezenți la ședință, această declarație de unire a României cu Republica Moldova”, a precizat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Odată intrați în ordinea de zi, consilierii județeni au trecut repede prin cele 19 proiecte pe care le-au avut în mape, în general mici rectificări de buget, schimbări de organigramă, darea în administrare a unor spații către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și către Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Caraș-Severin, neexercitarea de către CJ a dreptului de preempțiune la vânzarea unor imobile.

A fost revocată o hotărâre adoptată luna trecută cu privire la aprobarea actului constitutiv și al statului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri Caraș-Severin și s-a aprobat încheierea unui acord de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean pentru organizarea și desfășurarea etapei naționale a olimpiadei din aria curriculară „Tehnologii”.

În regim de urgență au fost introduse trei proiecte de hotărâre cu privire la societatea Aquacaraș. Cel mai important dintre acestea se referea la modificarea unei hotărâri anterioare prin care se aproba garantarea unei finanțări rambursabile contractate de către compania de apă și canal, în sensul că suma pentru care forul județean oferea garanție a scăzut de la 26.760.407 lei la 23.300.000 de lei, atât cât a reușit Aquacarașul să ia împrumut de la Banca Raiffeisen.

După ce toate proiectele au fost votate practic la foc automat, s-a trecut la punctul diverse, unde liberalii au adus în discuție solicitarea Primăriei Reșiței de a prelua în administrare căminul pentru persoane vârstnice și fosta unitate militară. Președintele Hurduzeu nu a dorit însă să intre în detalii, afirmând că va discuta despre subiect cu primarul Ioan Popa.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei