Cu dragoste, despre Eminescu

em

O întâlnire de suflet prilejuită de împlinirea 125 de ani de la trecerea în eternitate a poetului național Mihai Eminescu a avut loc la Universitatea Eftmie Murgu din Reșița. 

Manifestarea ”Cu dragoste, despre Eminescu”, inițiată și moderată de conf.univ.dr.fil. Dorina Chiş-Toia, a cuprins pe lângă dialogurile de seară despre lumini și umbre din viața poetului nepereche și prezentarea unei colecții de cărți de și despre Eminescu și a unei miniexpoziții consacrate acestuia.

La evenimentul ce s-a dorit a fi o întâlnire de suflet, în cadrul căreia să se vorbească despre personalitatea lui Mihai Eminescu, despre opera acestuia, despre iubirile lui, despre locul lui în epocă, locul lui în conștiința românilor, în manuale, în România și în lume, au participat oameni de cultură din Reșița, printre care îi amintim pe criticul Gheorghe Jurma, poetul Nicolae Sârbu și prof. univ. dr Marcu Mihai Deleanu.

S-a vorbit despre biografia și opera lui Mihai Eminescu, în special activitatea acestuia în domeniul gazetăriei, întreaga discuție pornind de la însăși nașterea lui Eminescu, Gheorghe Jurma atrăgând atenția audienței asupra ipotezei că strămoșii poetului național ar fi fost originari din Banat.

Participanții și-au manifestat deasemenea dorința ca astfel de întâlniri să se desfășoare de mai multe ori pe an, nu doar în ianuarie și iunie, atunci când se sărbătorește sau comemorează nașterea respectiv moartea celui considerat ca fiind cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Karina Tincul

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei