Cu pași mărunți și siguri, spre frumusețea de altădată! Se reface Piața 1 Mai din stațiunea de pe Valea Cernei!

 

vc 1

Cu pași mărunți, dar siguri stațiunea din Valea Cernei, care se ridicase cândva, pe drept, la statutul de perlă a Banatului, vrea să-și recâștige din frumusețea de altădată. După Piața Hercules a venit și rândul Pieței 1 Mai sa fie reabilitată, se executa lucrări de compactare și pregătire a stratului suport înaintea montării pietrei cubice din granit.

Urmează în perioada imediat următoare să se treacă la montarea pietrii cubice. Va fi refăcută partea de carosabil și trotuarul. Pe carosabil se va monta piatră cubică, iar pe trotuar dale de granit, la fel ca în Piața Hercules. Este vorba despre drumul care duce de la Biserica Ortodoxă la sediul Primăriei. Urmează să finalizăm și partea de carosabil în Piața Hercules, vor urma trotuarele, iar în următoarea etapă vor fi montate obiectele de mobilier urban și pomii ornamentali, dar asta poate la toamnă”, a declarat primarul stațiunii, Cristian Miclău.

Proiectul este prevăzut pentru finalizare în ianuarie 2021, dar date fiind întârzierile cauzate de situații neprevăzute și vremea care mai oprește lucrările, probabil că termenul de finalizare se va prelungi.

Pe proiectul de reabilitare a celor două piețe din zona istorică a stațiunii Băile Herculane, Piața Hercules și Piața 1 Mai, alături de Parcul Vicol, sunt incluse și trei poduri care vor fi amenajate astfel încât să redea stațiunii din Valea Cernei frumusețea-i bine meritată.

hercules

Este vorba despre podul de la Pecinișca, podul de la stadion și podul de la Hotelul Geta, actualul Artemis. „După finalizarea lucrărilor de deviere se va începe efectiv și reabilitarea lor cu lucrări specifice tăbliei de deasupra”, a declarat primarul Cristian Miclău.

Proiectul „Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear în stațiunea Băile Herculane” este finanțat prin POR 2014-2020. Valoarea proiectului 15.586.497,33 lei cu TVA.

v

c

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. StoicoviciRadomir

    Parcul Viscol a fost daramat de 1 an iar drumul de acces la hotelurile Elite Ambasador si International este nefolosibil si de luni de zile nu lucrează nimeni.Acest fapt crează prejudicii mari societăților care le dețin.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei