Cu primarul ales în arest preventiv și cu datorii de aproximativ un milion de lei, lupta politică continuă la Ciclova Română

Ciclova Română

Convocată pentru ora 10.00, ședința de consiliu local a forului deliberativ din comuna Ciclova Română a fost la un pas de a nu avea loc, fapt ce ar fi dus la blocarea a patru proiecte de dezvoltare, depuse pe PNDL 2, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 2.3 milioane de euro.

Consilierii locali ai ALDE din Consiliul Local Ciclova Română nu au răspuns invitației de convocare a autorității deliberative din comuna cărășeană. Cel puțin, nu la ora stabilită și nu de către toți cei 5 consilieri ce compun grupul ALDE. Doi dintre aceștia, se pare, ar fi ignorat, spun consilierii liberali, „sfaturile” de a nu asigura cvorumul necesar desfășurării lucrărilor ședinței ordinare, chiar dacă au întârziat mai bine de jumătate de ceas față de ora inițial stabilită. Pentru că, în joc, ar fi vorba de aproximativ 2.3 milioane de euro, bani ce urmează a fi obținuți cu titlu de finanțare pentru patru proiecte depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL) de către administrația publică din Ciclova Română, pe ordinea de zi fiind proiecte de hotărâre cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectele respective, iar nerealizarea acestora ar fi pusă în cârca liberalilor cicloveni. După întrunirea cvorumului, plenul consiliului local a aprobat proiectele de pe ordinea de zi.

La punctul „Diverse”, de pe ordinea de zi, viceprimarul cu atribuții de primar, Golu Mircea Cătălin, a dat citire datoriilor instituției publice față de anumiți furnizori. Conform documentului, UAT Ciclova Română ar avea datorii de aproximativ 1 milion de lei către diverși furnizori, unele facturi, spre exemplu Serviciul Informatizat al Persoanei Oravița, nefiind achitate din 2014. Cum în conturile Primăriei Ciclova Română sunt cu puțin peste 50 de mii de lei, aleșii locali au rămas stupefiați de cuantumul datoriilor acumulate de UAT Ciclova Română.

Citește și: Primarul comunei Ciclova Română, Puiu Percea, rămâne în arest

Aleșii locali spun că acesta este rezultatul conducerii instituției de către o singură persoană, primarul comunei, Gheorghe Puiu Percea, care, în momentul de față, se află în arestul Poliției Județene Caraș-Severin, în urma unor fapte de corupție imputate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Acesta a fost suspendat din funcție de către Instituția Prefectului Caraș-Severin pe perioada arestului preventiv, marți, prin Ordinul Prefectului, atribuțiile sale fiind preluate de către viceprimarul liberal, Golu Mircea Cătălin. Pe lângă cuantumul mare al datoriilor, viceprimarul a mai atras atenția și asupra unor lucrări de investiții care au fost făcute și neachitate. De exemplu, în comuna cărășeană, au fost amenajate trei stații de autobuz (foto), valoarea acestora fiind de aproximativ 30 de mii de lei. Tot o cheltuială aberantă a fost considerată și abonamentul cu o rețea furnizoare de telefonie mobilă, valoarea abonamentului fiind de peste 4 mii de lei, în cadrul lui fiind active aproximativ 70 de sim-uri, asta în condițiile în care instituția publică are doar 11 angajați, iar viceprimarul și consilierii, considerați ca fiind în opoziție cu primarul arestat preventiv, nu dețin abonamente suportate din banii instituției.

statie autobuz Ciclova Romana

Asigurăm locuitorii comunei că lucrurile vor intra pe un făgaș normal la Ciclova Română, legal și transparent. Îi rog pe cetățeni să participe la fiecare ședință de consiliu și, dacă cunosc vreun abuz legat de administrarea comunei de până acum, să ni-l aducă la cunoștință. De asemenea, îi rog să vină cu propuneri și să ne semnaleze problemele curente. Țin, în mod deosebit, să-i felicit pe cei doi consilieri ALDE, Vuc Nicolae și Bela Iosif, care au dat dovadă de spirit civic și au salvat blocarea proiectelor de infrastructură depuse pe PNDL 2. Le cer celorlalți consilieri ALDE să-și respecte jurământul față de comunitatea din Ciclova Română și să participe la buna desfășurare a funcționării administrației publice locale a UAT Ciclova Română.”, a declarat, în exclusivitate, pentru Reper 24, viceprimarul cu atribuții de primar, Golu Mircea Cătalin.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Adrian

    Ce zici la aceste minunății scrise de m-ai sus”” Adevar””? Nimic după capul tău acela prost”nu este adevărat?? Eu zic, BRAVO DNA , și mulțumim pentru că ne-ați salvat de această”Mafia Hotomana”din primărie Ciclova… în frunte cu primarul Percea..

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei