Cu sau fără coronavirus, munca de zi cu zi trebuie să continue în multe sectoare de activitate

aa

Activitatea zilnică nu poate să se oprească în multe din sectoarele economiei sau cele ale administrației. Printre acestea se numără și Procuratura Caraș-Severin care, chiar dacă a redus motoarele și s-a adaptat cerințelor impuse de pandemie și de Ordonanțele Militare, își continuă munca de zi cu zi.

Referitor la activitatea desfășurată în Parchetele din județ, Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin Laura Iancu a declarat pentru Reper24: „Sunt întrerupte deocamdată prescripțiile la căile de atac, în dosarele în care se apropie termenele de prescripție. Se face o situație în fiecare zi de miercuri care se raportează până la Procurorul General al României d-na Gabriela Scutea cu dosarele având ca obiect infracțiunile legate de pandemie. La această oră avem 5 dosare la Reșița, 13 la Caransebeș, unul la Oravița și 4 la Moldova Nouă și săptămânal noi le centralizăm. Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin lucrează doar dosarele urgente, dosarele care nu presupun audieri, întrucât accesul în unitate trebuie să respecte anumite reguli și am emis un ordin interior, prin care comunicările să fie făcute la încetarea stării de pandemie. Aceasta pentru că trebuie să ne protejăm , să respectăm reguli, să avem acele principii și până la urmă să fie o zonă ferită, ferită de pandemie. Trebuie să fim vigilenți, avem răspundere, răspundere față de noi și față de cetățenii care sunt aici. este o luptă cu un dușman nevăzut, acest virus, această pandemie, dar cu o gândire pozitivă și o unitate, precum și cu respectarea strictă a regulilor, vom depăși cu bine această situație; trebuie să fim prevăzători“.

aaa

Referitor la o posibilă creștere a infracționalității pe teritoriul județului Caraș-Severin prim procurorul Laura Iancu a mai precizat:„Nu, nu, nu; nu s-a schimbat absolut nimic. Nu există o creștere a activității infracționale față de perioada anterioară. Pot să asigur lumea că acest lucru nu s-a întâmplat. Cu toții vrem să știm, să ne ferim, dar vă asigur că nu s-a constatat o creștere a activității infracționale“.

Este o situație nouă, nu ne e ușor, dar trebuie să o depășim cu bine și gândirea pozitivă face mult în aceste momente. Aș dori să transmit și un mesaj locuitorilor județului, un principiu de viață: Cel mai ușor este să fi cinstit; este cel mai ușor lucru și…nu doare. Poți dormi liniștit noaptea, ai conștiința curată. Suntem la datorie, apărăm cetățeanul, respectăm regulile Ministerului Public, avem un nou procuror șef care își asumă răspunderea, iar noi cei din provincie nu vrem să dezamăgim; acest lucru este cel mai important “ – a mai afirmat Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin Laura Iancu.

 

Dan AGACHE

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei