Cu șoferi beți și drogați la volan, cine se mai miră de înmulțirea accidentelor în România?

 

modelmic

În cele două luni de stat în case mulți șoferi au uitat cum se conduce, și-au pierdut reflexele și se „droghează“ cu beția vitezei. Alții însă mai trag un păhărel pe gât, mai o liniuță pe nas, după care se urcă la volan. Rezultatul îl citim prin ziare, la rubrica decese. Pentru prevenirea unor astfel de fapte, Poliția Rutieră acționează în această perioadă, iar rezultatele muncii lor se văd și în Caraș-Severin. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat regulile rutiere. Deasemenea, au fost reținute și retrase 47 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Despre activitatea concretă a polițiștilor rutieri cărășeni, Alina Boeru – purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin a declarat: „În ultimele 72 de ore, 125 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice. Totodată s-a acționat și pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli în perioada stării de alertă și verificarea modului de respectare a acestora.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 518 sancțiuni contravenționale, dintre care 299 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Alte 46 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru ne-portul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție. 8 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea, 3 conducători auto aflați sub influența alcoolului, în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1 conducător auto care a folosit telefonul mobil la volan concomitent cu încălcarea altor norme rutiere, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 37 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare. 22 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele, depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză. În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 5 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 1 privind conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple: La data de 22.05.a.c., în jurul orei 03.10, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane au depistat circulând pe DN 6, la km.381, un autoturism condus de un bărbat din județul Mehedinți, care a fost testat cu aparatul Drug-test, indicând rezultat pozitiv pentru o substanță psihoactivă. Conducătorul auto a fost imediat condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină în vederea determinării prezentei în organism a substanțelor psihoactive. Polițiștii au întocmit dosar penal în acest caz, și continuă cercetările“.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru, a mai precizat că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Sursă foto: punctul.ro

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei