Cum dă Caransebeşul peste o mână întinsă? Consilierii locali nu vor containere pentru haine în oraș

modelmic

În şedinţa din 29 decembrie 2017, aleşii locali caransebeşeni au respins proiectul de hotărâre referitor la atribuirea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de cinci ani, către SC Transal Urbis SRL, a nouă amplasamente situate pe domeniul public al municipiului, în suprafaţă de 2 mp fiecare, în vederea montării unor containere pentru colectarea materialelor textile uzate, consilierii PSD abţinându-se la vot.

Directorul SC Transal Urbis SRL, Ovidiu Chimigeriu, a ţinut să facă recent o serie de precizări în acest sens.

„Societăţii noastre i-ar fi revenit doar sarcina de a pune la dispoziţia firmei zece spaţii, nouă pe domeniul public, pentru care aveam nevoie de acordul Consiliului local, şi o locaţie pe care am stabilit-o cu un agent economic care dispune de o suprafaţă de teren mai mare în zona centrală a municipiului, al cărui acord l-am fi obţinut.

 Pentru societatea Transal Urbis această colaborare ar fi fost benefică, deoarece, în gunoiul menajer pe care noi îl ducem la deponeul de la Drobeta Turnu Severin, aproximativ 20-30 la sută reprezintă tocmai aceste deşeuri textile. Dacă s-ar fi aprobat aceste locaţii şi am fi amplasat acolo nişte containere, cu siguranţă costurile generate de transport şi de depozitare ar fi scăzut. Din păcate, în viziunea consilierilor social-democraţi, acest lucru nu a prezentat prea mare importanţă, după cum s-a văzut la vot. În fiecare ar fi urmat să fie amplasate între unul şi trei containere, o bucată costând nu mai puţin de 700 de euro, exclusiv pe cheltuiala firmei din Satu Mare. Aceasta are un depozit la Lugoj, şi ar fi urmat să se ocupe de colectarea acestor deşeuri textile.

 Materialele ar fi fost duse acolo, unde ar fi fost curăţate, după care ar fi fost transportate la centrul de la Satu Mare. Important mi s-a părut aspectul care se referă la faptul că, la orice solicitare a Primăriei sau a altei instituţii sau fundaţii din Caransebeş, acestea puteau intra în posesia lor, pentru a fi donate, şi totul, repet, pe cheltuiala societăţii Secondtextiliasam”, a spus Ovidiu Chimigeriu.

oc

Directorul SC Transal Urbis a mai precizat că a discutat cu consilierii PSD care s-au abţinut la vot pe marginea motivului care i-a determinat să nu accepte această colaborare, aleşii social-democraţi neavând o explicaţie clară în acest sens, chiar dacă anterior ei au semnat în comisii că sunt de acord.

„Am discutat cu liderul de grup, Florin Bogdea, şi cu Valentin Dascălu, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de la Transal Urbis, le-am explicat despre ce e vorba, în AGA au înţeles, dar când am ajuns în şedinţa Consiliului local, în 29 decembrie 2017, au spus că, dacă au semnat anterior în comisii, asta nu înseamnă că trebuie să şi voteze”.

 În aceste condiţii, a mai spus Ovidiu Chimigeriu, va încerca să mai poarte o discuţie cu primarul Felix Borcean privind oportunitatea reintroducerii acestui proiect pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe de Consiliu local.

O altă soluţie ar fi contactarea unor agenţi economici din Caransebeş, în acest sens el trimiţând adrese la sediile firmelor Penny, Kaufland şi Lidl, deoarece există posibilitatea ca, dacă se primeşte acordul acestora, Transal Urbis să amplaseze câte două sau trei containere în parcările acestor magazine, evitând astfel domeniul public şi nemaiavând nevoie de aprobarea Consiliului local.

 

Cosmin VLAD

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei