Cum a trecut Crăciunul pe sticlă

modelmic

De Crăciun, cum şade bine romanului, se petrece în familie, în faţa bradului, mai nou, în faţa televizorului. Şi în perioada asta pe la toate posturile tv., fie ele naţionale sau private, ai avut ce vedea. Muzică populară la maxim şi ăsta e un lucru bun, folclorul nostru nu poate lipsi din casa românului de Crăciun, numai că atunci când, pe mai toate posturile îţi cântă aceeaşi interpreţi, te apucă bâzdâcii !

Nu s-a săturat romanaşul de- alde Merişoreanu, Sava Negrean Brudaşcu, generalul Turda, Vicoveanca? Zic şi eu, ăştia cântă de mai bine de juma` de secol, repertoriul lor e acelaşi, răsuflat, iar aspectul fizic al cântătorilor ăştia le arată întradevăr vârsta !

Şi când Turda ăsta apare pe sticlă îmbrăcat în uniforma de general al Poliţiei Române, parcă te apucă dracii ! ….Bine că zilele astea nu am văzut-o pe la tv. pe Ana Maria Prodan, chiar nu mă interesează pe unde se plimbă Prodanca, prin ce colţuri ale lumii, nici cu cine se ceartă, mai rău , am avut „privilegiul” să o vizionez pe mămica Prodăncii, Ionela parcă, cu un look nou ce nu lasă să se vadă cele vreo 70 de primăveri care le poartă… În ideea că prin ţară sunt o grămadă de interpreţi tineri, cu siguranţă la fel de valoroşi ca cei de mai sus, este bine ca aceştia să fie promovaţi mai des pentru a fi cunoscuţi, iar relicvele să îşi vadă de nepoţi. Să nu fiu înţeles greşit, am tot respectul pentru cei enumeraţi, dar parcă e prea mult.

Şi nu pot să nu mă minunez de priceperea moldovencei bioenergoterapeut, Lidia Fecioru şi a numerologului Mihai Voropchievici, atunci când atenţionează poporul ce trebuie să facă şi mai ales ce nu trebuie să facă de Crăciun! De parcă românul nu ştie ce e bine şi ce e rău, ce să facă şi să nu facă, e musai ca „specialiştii” să ne înveţe….

Filmele de Crăciun, aceleaşi de vreo 10 ani încoace, băieţaşul ăla din State e tot singur acasă de prin 2000, semn că mămica lui nu l-a găsit încă şi e posibil să nici nu vrea să îl găsească, „Brusc Vilis” e tot mai greu de ucis în fiecare an, tot mai greu de pensionat …. E clar, nici ăstuia nu-i convine actuala lege a pensiilor !

Şi toate astea pe fondul reclamelor interminabile, că, mde, din asta trăiesc posturile tv., reclame la „blend a med pe colgate”, la săpunul Cheia, ca să cucereşti femeia şi ciocolata Postăvarul face chestia ca paru`!…. Bine, bine, astea sunt reclame mai vechi, că e bine să păstrezi trendul cu ăştia care sunt cu populara, aşa că trebuie să închei cu o reclamă locală de dinainte de 89` :

“ Frunză verde măr rotat, a murit bietul Socrat`,

A murit în bătătură, c-un cârnat înfipt în gură ! “

Consumaţi cu încredere mezelurile produse de ISCIP Berzovia !!!!

Vă pup brusc!

 

Adi NICA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei