Cursă disperată spre (propriul) adevăr?! Vinovații fără vină din dosarele clasate…

modelmic

Trăim vremuri din ce în ce mai tulburi și normalul a devenit anormal și invers. Într-o lume în care ne-am separat iremediabil în soroșiști și pesediști, manipularea joacă un rol important, ea fiind și sursa acestei separări ce pare a nu mai avea cale de întoarcere. În acest context, toți își văd realitatea lor subiectivă, ne agasează mediatic și deturnează problemele ce ne afectează direct pentru a-și urmări propriul scop și anume acela de a ieși basma curată din „combinațiile” în care au intrat de bună voie și nesiliți de nimeni.

Din capul locului aș dori să reiterez ideea că nu mă situez în nicio barcă. Nici soroșistă, nici pesedistă. Formulez părțile în două tabere pentru că restul nu contează. Cel puțin nu electoral. Și asta pentru că PNL-ul cu un președinte ce se comportă ca un folk-ist de mâna a treia, cu un PMP abandonat în mijlocul mării de căpitanul vasului, în plină furtună și cu un USR abandonat de fondatori înainte de a se usca cerneala pe actul de naștere a entității politice nu există vreo șansă de a avea nici cea mai mică speranță că lucrurile se pot schimba în bine. Binele soroșist, evident. Însă nu despre asta vreau să scriu, ci despre manipularea care ne dezbină și ne face, ulterior, să ne urâm inutil. Aveam exemplul unei manipulări grosolane prin deturnarea adevărului chiar la noi în județ. Procurorul George Bucurică. Magistratul care a fost plimbat în lanțurile libertății pe la televiziunile care sunt cunoscute ca fiind adversarele declarate ale PSD-ului. Procurorul care s-a autoproclamat luptătorul îndârjit și neînfricat al mafiei de la toate nivelurile. Procurorul care a vrut să pară victima unui sistem corupt în care actul de justiție este direct subordonat politicului. Magistratul care a avut suferințe multiple la nivelul psihicului în lupta împotriva celor care „ne sug sângele“, ne adună recoltele de pe câmp, ne supun la înfometare și ne condamnă la o moarte lentă și dureroasă. El, pe cal alb și cu sabia dreptății-n mână, învins de sistem și partidul de la putere.

La prima vedere, părea să fie așa. Pentru omul de rând, care nu vedea decât această imagine. În fapt, magistratul venit de prin Ploiești pe meleagurile bănățene nu era nici pe departe un justițiar sadea. El era mai degrabă un ins care s-a adaptat perfect într-un orășel de munte, unde lumea e puțină, se cunoaște fiecare cu fiecare și unde, pentru un individ cu ambiții de a fi Dumnezeu, locul era perfect. Un Eden al împlinirii tuturor pornirilor bolnăvicioase. Încet, încet, magistratul a promovat și a ajuns prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița. Poziție excelentă pentru a putea să-și hrănească psihicul după voia inimii. Cum divinitatea nu e decât una și reprezentată de unicul Creator, magistratului i s-au tăiat poftele și ulciorul s-a spart într-o bună zi, semn că să te joci de-a Dumnezeu nu e pe placul Celui care ne-a creat. Creația e unică și singulară!

Dosarele instrumentate de procurorul Bucurică se prăbușesc unul câte unul. Clasare după clasare!

Am să vă explic și din punct de vedere tehnic ceea ce susțineam plastic în rândurile de mai sus. După ce a fost înregistrat de o persoană martoră într-un dosar penal instrumentat de magistratul Bucurică, din această înregistrare reieșind faptul că procurorului i s-ar fi aprins călcâiele după tânăra cu pricina, material ce a fost larg mediatizat pe un post național, Procurorul General a dispus încetarea delegării magistratului la șefia Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița. Tot Procurorul General a dispus și un control la Parchetul din Oravița. În timp ce procurorul Bucurică încă se mai victimizează prin studiourile presei locale, dosarele instrumentate de magistrat sunt soluționate cu clasare. Unul după altul. Fie că vorbim de interlopi, fie că vorbim de administratori de firmă, fie că vorbim de „mafia” din administrația orăvițeană (după cum o eticheta magistratul „cărăsean”). În contextul dat, se cuvine a ne întreba unde este mafia cu care se lupta „justițiarul” Bucurică? Putem să admitem faptul că anumiți indivizi care au mai fost certați cu legea pot fi percepuți ca fiind potențiali infractori, însă cum rămâne cu oamenii onești care și-au făcut un business cinstit și care i-au deranjat pe alți antreprenori prieteni cu Bucurică? Cine le mai garantează lor stabilitatea socială într-un asemenea context? Sau, mai mult, cum ne putem noi aștepta ca funcționarii administrației orăvițene să aibă un status pozitiv când ei sunt plimbați pe la Parchet pentru declarații după bunul plac al magistratului-Dumnezeu?

Demnitari și funcționari ai administrației orăvițene, anchetați după metode securiste

Imediat după apariția imaginilor cu procurorul Bucurică la o cabană unde erau cazați elevi care se aflau într-o excursie, din care ar fi reieșit că magistratul a avut un comportament nepotrivit poziției sale sociale, procurorul Bucurică a lăsat să se înțeleagă că ar fi victima unor jocuri politice. Avea nevoie de cineva puternic din oraș ca să devină victima acestuia. Cum ar fi fost interpretate ieșirile sale publice, dacă adversarul lui ar fi fost cel mai puternic om din oraș? I s-ar fi potrivit de minune. Mai ales că, din punctul meu de vedere, el a fost în permanență un agresor, nicidecum o victimă. În perioada imediat următoare, dosarele penale împotriva administrației orăvițene au început să curgă pe bandă rulantă. Coruperea alegătorilor, fals intelectual, uz de fals, delapidare, abuz în serviciu sunt doar câteva din acuzațiile grave pe care le formula magistratul împotriva funcționarilor administrației orăvițene, în frunte cu conducătorii acesteia. Orice om sănătos la minte se cutremura la citirea unor asemenea acuzații.

Cei anchetați au fost agasați într-un mod demn de poliția politică practicată de regimul ceaușist. Audieri în zile de sărbătoare, promisiuni de schimbare de încadrare calitate în dosar versus declarații „binevoitoare”, sechestru pe bunuri și chiar propuneri de arestare preventivă a conducătorilor administrației orăvițene. Unul dintre funcționarii primăriei, pe perioada anchetei, a slăbit nu mai puțin de 10 kg. Toate acestea până când justiția divină a spus „Stop!”. Odată îndepărtat de la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, dosarele instrumentate de procurorul Bucurică au ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. În urma analizării probelor materiale din unul din dosarele în care magistratul Bucurică a propus urmărirea penală și trimiterea în judecată a funcționarilor din administrația orăvițeană, BIG SURPRISE! Clasarea cauzei față de toți inculpații. Față de toate acuzațiile formulate.

Toate acuzațiile aduse de procurorul Bucurică împotriva funcționarilor orăvițeni au fost desființate de procurorii superiori!
Infracțiunea de corupere a alegătorilor, prevăzută de art. 386 C.p., este una care se poate comite doar cu intenție directă, întrucât remiterea foloaselor se face în scopul determinării alegătorului să voteze un candidat sau altul. Or, din chiar declarațiile denunțătorilor aflate la dosarul cauzei rezultă că nu se știe să fi existat un îndemn în acest sens, dar că era normal ca astfel de activități să orienteze electoratul în favoarea primarului în funcție. Acest din urmă aspect este departe de a fi suficient, în contextul descris, de a înfrânge prezumția de nevinovăție”, este motivația procurorilor superiori la acuzația de corupere a alegătorilor din dosarul cu pricina, care au desființat toate acuzațiile formulate, la unele specificând că ele pot fi cel mult „de natură contravențională”.

Am ales să vă prezint motivarea pentru această infracțiune deoarece vă aduc aminte că actualul primar al Oraviței a câștigat cel de-al doilea mandat cu un scor zdrobitor (aproximativ 65%), neavând practic vreun adversar în competiția electorală din vara lui 2016. Stau și mă întreb și, totodată, vă întreb, cum e posibil să pui la îndoială un astfel de scor? Unde ar exista suspiciunea că alegerile au fost fraudate prin coruperea alegătorilor? Chiar dacă ai avut o plângere în acest sens. Unde este îndoiala și suspiciunea rezonabilă într-o astfel de situație?

Bucurică și-a „ales”, în ultima perioadă, „pești” mari și subiecte amplu dezbătute la nivel național

În primele apariții publice ale procurorului Bucurică am constatat faptul că acesta s-a poziționat în discuția de la nivel național privind lupta împotriva justiției și a dorinței nejustificate a Guvernului de a modifica legile penale. El a vrut să pară o victimă a sistemului „opresiv” condus de PSD. Numai că nu i-a prea ieșit. Cel puțin, nu la nivel național. Rareș Bogdan, realizator Realitatea TV, s-a prins din prima că acesta este un mincinos înnăscut. Mai ales la întrebarea dacă este vocea lui pe înregistrările ce au apărut public la televiziunile concurente. Mai apoi, Bucurică a „sărit” la gâtul lui Dragnea. L-a amenințat chiar cu o plângere penală. Vă dați seama că în cazul în care acesta ar fi găsit vinovat în ancheta aflată în desfășurare la Inspecția Judiciară, ce bine ar pica să fie invocată o posibilă răzbunare a lui Dragnea?

Procurorul Bucurică, victimă sau agresor?

În „scandalurile” magistratului „cărășean” cu „lumea interlopă”, formată din Drugărin și Bădia, procurorul a ieșit din acestea mai mereu ca fiind o victimă. A știut să-și joace bine rolul. Stăpânirea emoțională a fost net superioară în detrimentul celor doi. După umila mea părere, procurorul Bucurică nu este nicidecum o victimă. Faptul că toate dosarele luate la puricat de procurori ai instanțelor superioare primesc clasare pe bandă rulantă este dovada că foarte multe dintre acestea au fost făcute din dorința de răzbunare. O ultimă confirmare a acestui fapt, pe lângă multe pe care le-am discutat cu persoane demne de încredere și fără istoric penal este agasarea fiului unui „inculpat” în „dosarele” ce le-a instrumentat, semn că procurorul și-a pierdut orice urmă de demnitate și recurge la comportamente demne de patologia psihică. Le-o face din disperare?! Că la felul cum s-a prezentat în ultima apariție publică nu pare că ar sta prea bine cu psihicul. Noroc că tânărul agasat are prea multă educație și a reușit să evite orice conflict. Însă, din nefericire și folosind aceleași metode de intimidare, tânărul s-a ales cu o plângere penală că l-ar fi fotografiat pe locotenentul procurorului, „justițiarul” Boru. Și asta imediat după incidentul de la o terasă reșițeană.

Soroș, pesediștii, lupta anticorupție și procurorul Bucurică

Concluzia acestui articol este că prin manipulare putem deveni oricine și orice. Nu cred un moment că Soroș ar finanța dărâmarea guvernului PSD, cum nu cred că Legile Justiției sunt modificate doar să-i ajute pe pesediști. Probabil, ca și-n cazul procurorului Bucurică, mulți edili formulează plângeri în interiorul partidului vis a vis de comportamente nepotrivite și agasante ale unor procurori. Nu dau dreptate niciunei părți, soroșiste sau pesediste, deoarece cred că adevărul este undeva la mijloc. Și mai cred, din experiență, că bunele intenții au dedesubturi mereu bolnăvicioase și imorale. De la PSD nu am avut niciodată așteptări, așa că n-am fost niciodată dezamăgit, însă cei de la care am avut așteptări m-au dezamăgit de fiecare dată, politic vorbind. Legat de perindările procurorului Bucurică și aventurile sale incompatibile cu funcția de magistrat, vă las pe voi să decideți ce și cum. Evident că aveam multe exemple, însă ele verbalizate ar fi scandalizat și înfuriat pe toți tații de fete și nu am vrut să apelez la afectul vostru.

Este o prezentare a unei realități cât se poate de obiectivă, fără a mă lăsa influențat de vreun factor inhibator sau stimulator. Sper ca cei care veți citi acest material să-l tratați ca atare, inclusiv cei implicați și să învățați ceva, asta în cazul în care dorim cu toții o societate mai bună. Și ca să avem speranța la o societate mai bună, cazuri ca cel de față nu ar trebui să mai existe și asta pentru ca un pesedist să nu se mai plângă de abuzurile justiției și nici un soroșist să nu mai acuze schimbări subiective și cu dedicație ale Legilor Justiției.

John GAVRILESCU

 

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Marius

    Ce articol de cacao scris de un sclav al Ursului,care-i cel mai ”cinstit” și ”corect” primar de când există Oravița. Drept recompensă pentru elogiile aduse,o să primești două porții de ciorbă la restaurantul Caraș.Ăla care a slăbit 10 kilograme din cauza anchetei sigur nu-i Ursu,că atunci ce făcea cu amantele-neveste. Ce faci când Ursul nu o să mai fie pe tronul de primar? Ai ajuns să-l lauzi și pe bufonul jegos Drugărin dar l-ai uitat pe Casetofon.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei