Cursurile de pregătire a elevilor din anii terminali se vor desfășura de săptămâna viitoare

a

La fel ca în toată țara și în Caraș-Severin se vor desfășura în prima parte a lunii iunie, două săptămâni de pregătire a elevilor din clasele terminale, respectiv a 8-a precum și clasele a 12-a și a 13-a pentru cursurile serale. Conform Ministerului Educației și Cercetării, pregătirea elevilor este necesară în vederea susținerii examenelor de capacitate, respectiv bacalaureat.

Pentru că traversăm o criză cu probleme din punct de vedere medical, datorate pandemiei cu coronavirus și a stării de alertă în care este România, pregătirea elevilor se va face ținând cont de câteva măsuri de igienă și distanțare socială, despre care Carina Pristavu, inspectorul școlar general din Caraș-Severin a precizat în cadrul unei emisiuni live la Reper 24:

Începând cu două iunie și până în 12 iunie, elevii claselor terminale vor susține o serie de cursuri de pregătire pentru participarea la examenele de absolvire. Conducerile școlilor care organizează astfel de cursuri de pregătire vor lua o serie de măsuri specifice pentru desfășurarea în siguranță a acestei pregătiri. Se va asigura material dezinfectant la intrarea în unitățile școlare, purtarea măștii va fi obligatorie, vor fi circuite separate de intrare – ieșire. Nu vor fi mai mult de 10 elevi în fiecare sala de clasă, distribuiți pe grupe de studiu, astfel încât să se asigure 4 metri pătrați pentru fiecare elev, cu respectarea distanței de minim 2 metrii între aceștia“.

În această săptămână vom înainta conducerii DSP Caraș-Severin lista cu profesorii, personalul nedidactic și elevii care vor participa la aceste cursuri, astfel încât dumnealor să ne poată furniza personalul medical necesar și suficient pentru asigurarea termometrizării și a verificării măsurilor sanitare ce se impun în astfel de situații“ – a mai declarat Carina Pristavu.

Domnia sa a declarat că de la nivelul Ministerului s-a stabilit și modalitatea de încheiere a mediilor, atât pentru semestrul al doilea cât și pentru acest an școlar în diferite situații, inclusiv în aceea în care elevii nu au niciun calificativ în acest al doilea semestru.

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei