Cursurile școlare se reiau de astăzi, dar tot în sistem online în toată țara, inclusiv în Caraș-Severin

a

Și în acest început de an calendaristic cursurile din învățământul școlar se vor face tot în sistem online. În locul reîntâlnirii în bănci, elevii și cadrele didactice vor avea parte tot de distanțare fizică și lecții în sistem online, acolo unde există internet, iar elevii au dispozitivele necesare unui învățământ la distanță. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat că acest sistem educativ va continua de la distanță până cel puțin în data de 7 februarie, urmând ca specialiștii să se pronunțe în preajma acelei zile dacă elevii se pot reîntoarce în clase.

Ca urmare a situației desfășurării activităților educaționale în mediul online, s-a decis, prin consultare la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, ca în anul școlar 2020-2021 să nu se susțină teze, ca formă de evaluare sumativă, media semestrială urmând a se calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg. La o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se va face în favoarea elevului, precizează profesor Ion Chiosa – purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Eliminarea tezei din categoria modalităților de evaluare sumativă are în vedere atât asigurarea echității evaluării, la nivel național, pentru toți elevii, cât și păstrarea motivației pentru învățare și creșterea randamentului școlar printr-un proces continuu de evaluare.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei