Curtea de Apel Timișoara dispune repunerea lui Doxan în funcția de inspector școlar general!

modelmic

Adrian Doxan are șanse mari să revină la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, de unde a fost demis în urmă cu aproape un an de zile de ministrul Educației Naționale de la aceea vreme, Liviu Pop. Doxan, care a contestat în instanță ordinul de revocare a obținut o primă victorie la Curtea de Apel Timișoara, unde s-a dispus anularea respectivului ordin. Mai mult, conform soluției judecătorilor, Doxan ar trebui repus pe funcție și să i se plătească despăgubiri. Soluția nu este definitivă.

Adrian Doxan a ocupat funcția de inspector școlar general din luna mai 2016 până în august 2017, mai întâi fiind numit prin detașare în interesul învățământului, după care a susținut un concurs pentru respectivul post. Demis din funcție, alături de alți 12 șefi de Inspectorate Școlare Județene, Doxan a anunțat de la început că va contesta decizia, susținând că este vorba despre o hotărâre abuzivă și că s-ar fi luat pe criterii politice.

Iată soluția pe scurt a Curții de Apel Timișoara: „Admite cererea formulată de reclamantul Doxan Adrian în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale. Dispune anularea Ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr.4697/18.08.2017 privind revocarea reclamantului din funcţia de Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Caraş-Severin. Dispune repunerea reclamantului în situaţia anterioară emiterii Ordinului sus menţionat, în sensul reintegrării în funcţia de Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi, totodată, obligarea pârâtului la plata de despăgubiri echivalente drepturilor salariale ce s-ar fi cuvenit reclamantului, actualizate cu indicele de inflaţie, de la momentul revocării din funcţie până la reîncadrarea în funcţia deţinută. Dispune obligarea pârâtului la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în sumă de 650 lei. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Timişoara”.

În locul lui Doxan, la conducerea ISJ Caraș-Severin a fost numit fostul deputat Ioan Benga, care din luna aprilie a acestui an a devenit directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin. Inspectoratul Școlar Caraș-Severin este condus în prezent de Lenuța Ciurel.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. elena

    In sfarsit se face dreptate !!!! Un om profesionist din interiorul institutiei unde a muncit si pe care a respectat-o in tot acest timp!!!!! Aviz celor care sunt pusi de partid sa conduca ceva de care habar nu au si se mai dau si mari manageri ….. Exemple sunt destule si la Consiliul Judetean si la Prefectura ca sa nu mai vorbim de deconcentrate. Dar despre acest lucru nu se scrie….. nu intereseaza pe nimeni cum nu mai intereseaza pe nimeni ca cetatenii de pe sate platesc gunoiul menajer de parca ar fi aur ca nici acum nu este terminat deponeul de la Lupac. Halal consiliu judetean!!!!!!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei