„Dă-o-n mama ei de treabă”! Lupu cere rezilierea contractului cu firma care se ocupă de deszăpezirea drumului spre Semenic!

modelmic

Prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, a cerut rezilierea contractului cu firma care se ocupă de deszăpezirea drumului spre Muntele Semenic. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a arătat indignat de faptul că pe respectivul tronson s-a intervenit cu un singur utilaj în ciuda căderilor masive de zăpadă, județul Caraș-Severin fiind până ieri sub cod portocaliu de ninsoare.

Vă rog frumos mâine luați toate măsurile legale și reziliați contractul. Lucrează cu o singură mașină. Și aia a trecut o singură dată în 24 de ore. Vă rog frumos, măsurile legale. Am fost acolo, era un echipaj de poliție și nu mai știau ce să facă oamenii ăia, pentru că nu răspund la comandă cei care se ocupă cu deszăpezirea. Vă rog frumos, mâine vreau să îmi faceți informare ce măsuri ați luat cu acești oameni. Dă-o-n mama ei de treabă, domnule! Suntem pe cod portocaliu și ei scot o mașină la 24 de ore la suprafața aia de drum”, și-a arătat Lupu nemulțumirea în cadrul ședinței de duminică seara a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Responsabilă de deszăpezirea spre Muntele Semenic este asocierea de firme SC AMM CONSTRUCT 2015 SRL – S.C. ALPHA CONSTRUCT SISTEM S.A., care a încheiat un contract de aproape 600.000 de lei cu Direcția de Drumuri Județene pentru a se ocupa de mai multe tronsoane din județ, printre care Reșița-Brebu Nou, Brebu Nou-Slatina Timiș, Văliug-Crivaia-Vila Klaus, Prislop-Stațiunea Semenic.

Nu mă interesează ce faceți, îi schimbați, își aduc cinci mașini, dar vreau să văd drumul curat”, a mai adăugat Lupu.

Ninsoarea care a căzut la finalul săptămânii trecute peste județul Caraș-Severin a generat numeroase probleme, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin fiind solicitați să intervină în zeci de cazuri, de la copaci sau stâlpi căzuți, la fire de curent rupte și chiar persoane blocate în case. De asemenea, cursurile nu s-au ținut luni în zeci de unități școlare din Caraș-Severin, care au rămas fără căldură, din cauza căderilor de curent ce au avut loc pe raza întregului județ sau a faptului că drumurile de acces erau blocate.

 

Citește și Tunurile pe ENEL! Lipsa energiei electrice, acută în Banat, după ninsorile din ultimele zile! Peste 100 de localități, fără curent!  

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Guran Camelia

  Bravo ,Domnule Prefect!
  Așa trebui procedat si anul trecut au facut la fel doar ca i-a ajuttat natura, nu a nins așa mult si nu s-a observat

  Raspunde
 2. Alex

  E usor de intuit unde a mers o parte din cei 600.000 de lei, in fondul de investitii de peste 100.000 de EURO al penalului aluia de la Direcția de Drumuri Județene.

  Dupa dezastrul din Resita din ultimele zile, m-am prins de ce au cei de la Primaria Resita Dacia Duster 4×4.
  De ce?
  Sa mearga pe munte la ski din bani publici in timp ce orasul e sub nameti.

  Raspunde
 3. GEORGE

  Domnule prefect, s-a reziliat sau nu ?
  Esti om de actiune, stii ca e vremea sa spuneti deschis ce nu e bun , sa descoperiti pilosi si sa-i puneti la colt, sa spuneti lucrurile incorecte care le fac primarii sau consilierii din tot judetul !
  Apropo, ne dati o lista a deciziilor consiliilor locale din CS, ce nu au fost aviz de legalitate in 2018 ! Sa stie lumea cum stam !

  Raspunde
 4. zero

  He, he … cineva iar pretinde că ar fi inventat coada la prună.
  Până prin anii ’90 parcă exista un telescaun de la Văliug la Semenic.
  Şi încă unul de la Borlova la Muntele Mic.
  Construite aşa … de nişte proşti.
  Apoi cică s-a inventat şoseaua, autocarul şi … deszăpezirea. :)
  Problema fiind la … coadă (deszăpezirea).
  Rezultat = nero.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei