Dacă nu am stat de voie, poate o facem obligați. De miercuri 25 martie nu mai ieșim din case

a

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi într-o conferință de presă că va fi instituită izolarea obligatorie pentru toți cetățenii printr-o Ordonanță Militară. Iohannis a precizat că această Ordonanță va intra în vigoare de miercuri, 25 martie. Măsura vine ca urmare a discuțiilor pe care președintele le-a avut astăzi cu premierul, și cu o serie de miniștrii de resort din cabinetul condus de Ludovic Orban.

„Aceste restricții vor fi concretizare într-o Ordonanță Militară, care va fi redactată. Aceste restricții vor intra în vigoare, dragi români, începând de mâine”, a spus președintele Klaus Iohannis.

modelmic

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vor fi introduse restricții suplimentare pentru persoanele de peste 65 de ani și, practic, aceștia vor fi nevoiți să stea mai mult în casă. „Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă”. De asemenea, Armata va pune la dispoziție trupe pentru a patrula pe străzi și a face verificări alături de reprezentanții Ministerului de Interne. În această seară va fi prezentată Ordonanța militară nr3 și tot astăzi sunt anunțate măsurile economice preconizate de actualul cabinet.

Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații
 
Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursă foto: opiniatimisoarei.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei