„Dacă se crede stăpânul AJVPS, să își facă Ciobanu SRL!“ Acuzații la adresa directorului Mircea Ciobanu în Adunarea Generală!

Mircea Ciobanu ajvps

Am fost prezent ieri la Ședința Generală AJVPS Caraș-Severin la un moment care, din păcate, m-a reîntors într-o perioadă de tristă amintire, a totalitarismului, care, se pare că nu a dispărut din anumite instituții, organizații sau, așa cum relevă cazul de față, o asociație de vânători și pescari, această uniune a ortacilor care ar trebui să fie uniți și să răspundă în conformitate cu statutul care reglementează abaterile acestora. La Reșița, la sala Capitol, am asistat la o execuție publică, pregătită în detaliu de directorul AJVPS-ului, cu sprijinul nemijlocit al unor ,,ortaci’’ care au lovit la comandă. Au fost executați vânătorii Borduz și Mustață, nici nu contează funcțiile în asociația vânătorilor sau în afara acesteia, au fost loviți doi confrați de-ai lor, presupunându-se că aceștia ar fi trebuit să beneficieze de o judecată corectă. Dar câți dintre cei din sală puteau ridica piatra, neprihăniți de ,,bravele’’ lor acte vânătorești, care îi recomandă și pe care le poartă cu ,,mândrie’’ în ranița lor morală?

După prezentarea ordinii de zi, raportul privind activitatea desfăşurată, analiza şi bilanţul contabil, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs, precum şi discuţii în faţa comitetului de conducere privind comportamentul unor membrii ai asociaţiei, întâlnirea celor peste 100 de vânători şi pescari din judeţ a devenit incendiară. Primul ortac care i-a cerut explicații directorului Ciobanu și președintelui Dorin Marescu a fost deputatul Tabugan, care a cerut lămuriri de ordin contabil legate de sutele de milioane care se duc pe lucrări executate în teren de terțe firme. Aerul de scenariu scris în cușeta trenului, s-a simțit după ce vânătorul, membrul în Consiliul de Administrație AJVPS și primarul demisionar Ion Lala, a intervenit imediat pentru a-l pune la punct pentru momentul de îndrăzneală pe Tabugan. Au urmat, în schimb, depoziții și acuzații mult mai grele la adresa AJVPS-ului și a celui care se află de vreme lungă la cârma vânătorilor cărășeni, Mircea Ciobanu.

Ioan Borduz a folosit un ton mai ridicat în discursul său, acuzat fiind că a produs daune morale AJVPS-ului și directorului asociației, ing. Mircea Ciobanu. Cu siguranță, Borduz, care îl cunoaște îndeaproape pe Ciobanu, a luat foc atunci când a observat cu câtă nonșalanță vorbește veșnicul șef al AJVPS despre regulile și aplicările de statut AJVPS. Acuzat că a semnat pentru doi mistreți la finalul unei vânători organizate în zona Fîrliug, acuzație respinsă de Borduz, care afirmă că nu ar fi semnat, a urmat la chestionarul cu întrebări surpriză chiar Mircea Ciobanu. Acesta a primit, la rândul său, o întrebare din etapa de top a emisiunii ,,Vrei să fii miliardar?’’: ,,De unde ați adus 9 capre (căprioare n.r.) la Feri Vaștag, vă rog să răspundeți, domnule Ciobanu?’’, a răsunat întrebarea șoc a lui Borduz, căruia nu i-a păsat de întregul scenariu scris pentru această ședință de Ciobanu & Company. Drept ,,mulțumire’’ pentru întrebarea adresată de ortacul său de altădat și pentru precizarea aceluiași Borduz, ca în cazul în care își dorește stăpânirea totală a AJVPS-ului, directorul asociației să își înființeze societatea Ciobanu SRL, Mircea Ciobanu a propus Asociației, pentru prejudiciile de imagine create de către primarul de Fîrliug, suspendarea lui Borduz pe o perioadă de un an de zile (deși această propunere nu se afla pe ordinea de zi a Ședinței Adunării Generale și a cerut acordul AJVPS Caraș-Severin pentru a se putea îndrepta în instanță împotriva aceluiași vânător care are cotizația plătită la zi la asociația amintită.

Mircea Ciobanu a identificat autorul,,Marelui Braconaj’’ din Caraș-Severin! A cerut excluderea din AJVPS a lui Ion Mustață!   

După ce a fost prezentate datele care au condus la destituirea vânătorului Ion Mustață din funcția de preşedinte al Clubului de vânătoare şi pescuit sportiv Reşiţa şi şef al grupei de vânătoare Fârliug-Ezeriş, i-a fost oferit cuvântul și celui învinuit. Mustață a prezentat, la rândul său, o serie de elemente care ar putea constitui grave abateri de la statutul AGVPS produse chiar de către cel care astăzi îl incriminează și a supus la vor excluderea lui, directorul Mircea Ciobanu, fapte care ar fi trebuit consemnate și care cel mai probabil vor ajunge expuse în instanță, cauza principală fiind obedienții vânători pe care Ciobanu îi domină, iar faptele,, șefului’’ nu vor fi ajunge pe ordinea de zi a unei ședințe a AG AJVPS Caraș-Severin. Despre modul în care s-a desfășurat votul în Adunarea Generală a vânătorilor și pescarilor, despre numărătoarea care a sărit de la 48, 49, 50, direct la 60 și la care au votat vânători, pescari, paznici și alte persoane care nu aveau drept de vot, vom vorbi într-un alt articol.

Ședința, prezidată de preşedintele asociaţiei, Dorin Marescu, care a durat aproape trei ore, a fost un eșec, nu prin faptul că vânătorul Borduz a fost suspendat iar Mustață a fost exclus, ci prin lipsa unui factor de echilibru și urmare a nerespectării statutului, clamat la modul vocativ, dar călcat în picioare în multe din momentele acestui exercițiu ,,democratic’’ al armatei de vânători cărășeni.

Tensiunea s-a reimțit inclusiv între reprezentanții conducerii și a ost transmisă și celor prezenți. Cu siguranță, cineva trebuie să plece de la AJVPS Caraș-Severin pentru ca lucrurile să reintre pe făgașul normalității.

La ora asta în AJVPS Caraș-Severin, armele au fost scoase pe masă…

Vom reveni.

sedinta AJVPS vanatori pescari

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. *Clamat la modul vocativ* ???

  Se poate observa cu ochiul liber că este un articol scris la comandă, dar nici asta nu este o problemă și presa are *braconierii* ei. Dacă se dovedește că edilul Borduz a semnat pentru mistrețul împușcat, precum și restul acuzațiilor care i se aduc *potentului* om de afaceri din comuna Firliug, care are datorii inclusiv la Primăria Firliug, elegant ar fi să vă cereți scuze public domnule Taban!

  Raspunde
  1. Jupanu

   De unde stii tu ca are datorii ? Stai cu el in casa ?.. sau poate ai vreo relatie mai speciala si nu ai ajuns la org..sm!
   Vis a vis de articolul lui Taban urmareste live-ul si nu comenta in necunostinta de cauza !
   AJVPS-ul asta oricum e o adunatura de handicapati criminali…urat oricum ai lua-o !

 2. DNA PORSCHE

  Chiar Lala asta mai traieste , sunt curios cu ce a venit pt ca din cate stiu cu Porshe-ul si-a facut focul in padure a facut pana la un cauciuc si cum se apropia seara si el e cam fricos a facut focul cu Porsche-ul tare nu? Cred ca a ramas sa doarma la Resita astazi e Nas la Gina . Cel mai tare FOST PRIMAR E LALA ASTA FACEA FACTURA LA FIRMA LUI SI PRIMARIA PLATEA

  Raspunde
 3. LUCA

  Acum o sa facem o trupa serioasa de vanatori la Ezeris in frunte cu Sandru P.care isi iubeste mai mult Nora decat fiul , pe stirba si urata de Tina pe post de sperietoare de vanat ,pe blonda pe post de belit vanatul, cea mai tare echipa din zona . Sa vina vanatu

  Raspunde
  1. Ursu

   Vanatorule, cat creier poti sa ai in cap cand debitezi asemenea aberatii…urmareste filmarea si te convingi …dar creierii tai sunt prea atrofiati !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei