Dacă trebuie, primarul Reșiței, Ioan Popa, face și munca de jos! Jos, în canalele orașului, colmatate de zeci de ani!

modelmic

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, flancat de city-managerul Paul Vasile și directorul investiții din primăria Reșița, Adelin Tuță s-au aflat astăzi, la orele prânzului, pe teren, în zona Triaj a Reșiței. Motivul? Decolmatarea unuia dintre cele mai importante canale pluviale care subtraversează șoseaua principală în zona amintită și burdușită de zeci de cabluri și țevi, care obturează scurgerea apei în râul Bârzava.

Primarul Popa a coordonat în mod direct și la fața locului în ultimele săptămâni situația întâmpinată în apropierea stației de carburanți OMV Petrom și a cerut sprijinul tuturor instituțiilor care s-au cablat prin canalizarea orașului.

Reper 24 a coborât alături de primarul Popa în canalizare, de unde cetățenii din zona Mociur au scos mai multe tone de pământ care făceau imposibilă scurgerea apei de ploaie prin acest canal pluvial.

De altfel, edilul Ioan Popa a cerut în expres publicației noastre o fotografie cu „mociurenii“, cărora le-a mulțumit pentru modul energic în care s-au implicat în curățarea și deblocarea canalului din Triaj. Sursele noastre vorbesc despre faptul că primarul Reșiței i-ar fi „premiat“ din buzunarul propriu pe acești cetățeni care au pus osul la muncă.

„Ei merită fotografiați, „mociurenii“, acești oameni care de cele mai multe ori au fost huliți, batjocoriți, dar care, iată, de această dată au făcut o treabă excelentă. Aici, sper că am rezolvat o problemă importantă, dar mai trebuie să vedem ce facem cu cele 18 conducte care traversează canalizarea. Care dintre acestea mai este funcțională și care nu. Am chemat specialiștii de la Romtelecom, Aquacaraș, Distrigaz, să își pună în ordine țevile, cablurile. S-a lucrat haotic și rezultatele s-au văzut. Nu a interesat pe nimeni faptul că aceste canale de scurgere ale Reșiței, căminele, toate sunt pline de mizerie. De aceea nici nu funcționează canalizarea orașului la parametrii optimi. Sper ca inundațiile din zona Triaj să fie istorie, pentru că principala cauză, acest canal pluvial colmatat de unde s-au scos mai multe rabe de pământ, a fost eliminată. Continuăm să rezolvăm punctual toate problemele orașului.“, a afirmat pentru Reper 24 primarul Reșiței Ioan Popa, care își împarte timpul între problemele birocratice „de birou“ pe care le presupune munca de primar, vizitele de dimineață – prânz și seara la lucrările din teren și prezența activă la întâlnirile – summiturile din țară și chiar de peste hotare cu omologii săi din alte orașe pentru atragerea de investitori.

P.S. Pentru cei care ne-au scris că își doresc o imagine cu primarul Ioan Popa în acțiune, ei bine, încercăm să le satisfacem și această doleanță! Și în ciuda insistenței edilului de a nu o publica, noi spunem că e mai bine așa, pentru cârcotașii care au spus că Ioan Popa a stat doar pe margine, ca un bun sfătuitor:

Popa action

Sergiu TABAN

 


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la redactie@reper24.ro, pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


 

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Roman Florin

  Oare nu asta este ”meseria ”lui sa fie acolo unde este nevoie sau in ”fisa postului”de primar nu e trecut asa ceva . Oricum merita FELICITARI .

  Raspunde
 2. zero

  „Continuăm să rezolvăm punctual toate problemele orașului.“, a afirmat pentru Reper 24 primarul Reșiței Ioan Popa

  Bingo punctual !
  Simplu oraş. Nici măcar municipiu. Trist.
  O fi venit tăiţelu’ cu apucături de sat la oraş (şi … “rabe de pământ”).
  Da’ … un belaz de pământ cam câte rabe ar face în limbaj de … city-management? :)

  Raspunde
 3. GEORGE

  Ca se curata, orasul e normal, nu iesit din comun. Oricum felicitari ca o faceti!
  In rest e circ !
  Primarul sa fie primar, managerul , manager si mociurenii, mociureni, nu va amestecati.
  Un termen final exact de finalizare pe zona stradala, putem avea ?

  Raspunde
 4. zero

  P.S. / poza cu lopata:
  O doză de ergoterapie cu “lopatin” poate fi la fel de bună ca una de thorazină sau haloperidol.
  Mai ales la unu’ ca tăiţelu’.
  Mai reduce din furtunile de “idei” şi din pulsiunile distructive îndreptate împotriva oamenilor, garajelor, etc., în genul … Biciul pe ei!
  Oricum, ultima dată îşi relaxa sinapsele duhnind perceptibil a alcool … de pe la 2 metri.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei