„Dacă voi ajunge pe funcție, o să mă uit cu atenție după astfel de practici” – afirmă Romeo Dunca

a

Nominalizat de președintele filialei Caraș-Severin Marcel Vela, drept candidatul PNL la șefia Consiliului Județean în viitoarele alegeri, omul de afaceri Romeo Dunca își continuă campania de atacuri împotriva tuturor, chiar și a miniștrilor din cabinetul Orban. Dacă recent a avut acuze dure la ministrul de resort privind tăierile de pădure și exportul de masă lemnoasă neprelucrată, astăzi și-a îndreptat tirul spre Consiliul Județean Caraș-Severin, pe care dorește să-l conducă după alegerile locale. Într-o postare pe o rețea de socializare, Romeo Dunca a declarat:

„Realizarea investițiilor în infrastructura de către consiliile județene sau primării sunt binevenite. În politica românească însă aceste investiții câteodată au un dublu rol. De a mișca ceva prin satele și comunele țării dar mai ales de a alimenta , prin sume trecute pe carnetele dosite cu grijă, cu resurse financiare efortul politicienilor mioritici de a rămâne la putere. Sau cel puțin în acvariu de unde chiar dacă nu acum ci data viitoare vor intra din nou în cărți.

După zicala tipic românească „a furat dar a și făcut”, în multe locuri din țară aceasta practică inițiată de cei de sus da roade și se pornește de preferință înainte de alegeri. Pentru că realizările trebuie să fie vizibile pe final de mandat. Din cauză că cetățeanul mioritic are și calitatea de a uita repede lucrurile bune. Dar mai ales cele rele. Motiv pentru care modestul și mulțumitul cu puțin cetățean român uita greul vieții de zi cu zi și se bucură de strălucirea bordurii vopsite la final de mandat.

Orice investiție e lăudabilă în măsura în care ea ușurează viata cetățeanului dar din păcate resursa alocată e enormă fata de rezultatul final. Resursa consumată și parțial risipită pe lipsa de calitate, diminuarea unității de măsură, incompetența sau chiar furt pe șleau cu tupeu maxim. Legiuitorul de ani buni încoace, grijuliu cu hoții sau cu nevoile de finanțare obscure ale puternicilor vremelnici a inventat tot felul de programe populiste și originale românești.

aa

Astfel PNDL-urile sunt mană cerească și pentru Consiliul Județean Caraș din simplul motiv ca nu trebuie prea multe verificări. Dacă lucrările erau făcute pe fonduri europene alta era măsură și exigența raportării. Rețeta în astfel de cazuri e simplă. Se alege o firmă de casă (se identifică în caz de control prin faptul că e veșnic câștigătoare de contracte din banul public prin încredințare directă), se alocă o lucrare consistentă cu buget gras, se elimină eventuali competenți care pot sesiza nereguli în proiectare, recepție sau plăți, după care i se dă liber. De obicei cu proiectare cu tot către același prieten al casei. Iar aceasta se realizează până în final, cu întârzieri și lacune de calitate, cu metri mai putini pe lățime sau chiar în lungime, cu grosimi declarate și neverificate.

În final se încheie cumva fără să mai numere cineva nici măcar podețele sau nr găurilor de canal din proiect. Sau chiar au fost cazuri când bani au fost luați integral pe lucrări neterminate. Sau lucrări făcute la ani distanță de declararea lor ca finalizate. Și plătite până la ultimul cent. Iar dacă cumva vreun lunatec arată frânturi de adevăr ce nu pot fi contrazise atunci mătușile îndoctrinate pe te miri unde constata îngăduitor că, lasă maică …au furat dar au și făcut…

Dacă voi ajunge pe funcție, o să mă uit cu atenție după astfel de practici. Iar dacă au existat și  în Caraș, atunci cărașenii vor afla” – a încheiat comentariul Romeo Dunca.

Sursă foto: banatulmeu.ro

 

Dan AGACHE

 

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. imoGen

  “Astfel PNDL-urile sunt mană cerească și pentru Consiliul Județean Caraș din simplul motiv ca nu trebuie prea multe verificări.”

  Prin PNDL s-au făcut multe lucrări în Caraș. Dacă la unele dintre lucrări calitatea lasă de dorit, ar trebui trași la răspundere cei responsabili.
  Ca exemplu, luați drumul județean de la Poiana Mărului, peticit în toamna anului trecut. Acum e plin de găuri în asfalt. Ați văzut pe cineva să-i tragă la răspundere pe Stika sau pe Popovici ?

  Raspunde
 2. zero

  “cu metri mai putini pe lățime sau chiar în lungime, cu grosimi declarate și neverificate”

  Şi uite-aşa a şi interzis tăiţelu’ accesul auto în Poiana Golului, după o lăudată asfaltare cu 300 de tone, declarată.
  Din motive de “(ne)siguranţa circulaţiei” :)
  Adică de la praz la sparanghel.

  Raspunde
 3. drumar

  Nu mai astepta tov. Dunca sa ajungi la CJ, ca daca continui sa pui intrebari nu te voteaza nici ai tai, …..ia vezi cum se desfasoara azi investitiile la B. Herculane, Maureni, Slatina Timis, Zavoi, Resita, etc, si daca se sifoneaza bani publici, intreaba care sunt acele firme de casa…?… sau formuleaza plingeri daca ai probe, DICOT si DNA abia asteapta,…..nu vorbi aproasta ca baba Leana de la Obreja…!!!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei