Dacian Cioloș, prezent la Reșița: „Alianța 2020 USR – PLUS, printre primele trei forțe politice din România”

modelmic

Acest vot din 26 mai nu este doar un vot pentru a trimite niște oameni în Parlamentul European. Noi în considerăm un fel de referendum al românilor, în care se decide dacă vrem o direcție europeană pentru România sau vrem o direcție estică”, a afirmat astăzi la Reșița, liderul partidului PLUS, Dacian Cioloș, aflat într-un turneu prin țară de strângere de semnături pentru a depune lista de candidați pentru europarlamentare.

Cioloș s-a arătat convins că Alianța 2020 USR – PLUS va reuși să obțină un scor bun la alegerile din luna mai, un scor care să o propulseze între primele trei forțe politice din România.

Nu este exclus să fie chiar prima, depinde cum evoluează lucrurile. Foarte probabil alianța noastră deranjează multă lume, dar noi ținem direcția și sperăm foarte mult în încrederea pe care o să o primim din partea oamenilor care au stat departe de politică până acum, oameni care încep să înțeleagă din ce în ce mai mult că implicarea și a face politică nu înseamnă să fii corupt , nu însemnă să aperi interese personale sau să aperi interesele liderului, așa cum sunt obișnuiți unii în partide. Contăm foarte mult pe asta, pe mobilizare și pe implicare, pentru că de asta va depinde rezultatul acestui vot”, a explicat Cioloș, la finalul întâlnirii cu simpatizanții și membrii USR și PLUS din Reșița.

Liderul PLUS a vorbit despre câteva din proiectele europarlamentare ale Alianței, care includ: asigurarea unei alocări bugetare importante pentru România la momentul în care se va decide bugetul Uniunii Europene pentru următorii ani, continuarea unui proiect început în 2016 privind negocierea prețului medicamentelor la nivel regional și integrarea României în rețele europene pentru transplanturi, modificarea legislației cu privire la modul de utilizare a fondurilor europene, în sensul adaptării acesteia a realitățile României, armonizarea programelor școlare între diferitele țări din UE, astfel încât studiile de liceu să poată fi recunoscute dintr-o țară în alta.

modelmic

Nu în ultimul rând, Dacian Cioloș a insistat asupra importanței menținerii României în direcția europeană, precizând însă că România trebuie să joace un rol mult mai activ la nivel european.

Noi am făcut la un moment dat o alegere ca să intrăm în UE, dar vedeți că sunt forțe politice în România care încep să conteste acest lucru, fără să aibă argumente solide, folosesc argumente personale sau populiste. Noi vrem să dăm un mesaj foarte clar, că reconstrucția României și bunăstarea în România depind de această cale europeană, pentru că de acolo vin investițiile, acolo studiază tinerii noștri, acolo merg migrații când sunt trimiși din țară de sărăcie și de comportamentul autorităților. În mod clar, redresarea și dezvoltarea României depind foarte mult de apartenența la UE. Evident, de data aceasta va trebui să fim jucători activi la nivel european, să nu mai așteptăm să facă alții în locul nostru sau să ne spună ce este de făcut la nivel european, noi vrem să jucăm un rol activ în reformarea UE, pentru că sunt lucruri de corectat, în mod clar. Nu totul merge bine la nivel european, dar trebuie să fim și noi parte a acestui proces”, a afirmat Cioloș.

Liderul PLUS a mai precizat că până în acest moment au fost strânse peste 140.000 de semnături la nivel național, arătându-se convins că până la finalul lunii se vor strânge suficiente semnături care să permită Alianței depunerea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

 

UPDATE: La doar câteva ore după vizita lui Dacian Cioloș la Reșița, reprezentanții PLUS au anunțat faptul că Biroul Electoral Central (BEC) a decis respingerea cererii de înscriere pentru alegerile europarlamentare 2019 a Alianței 2020 USR-PLUS, pe motiv că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. „Este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total”, a fost reacția liderului PLUS. Decizia nu este definitivă, iar USR-PLUS au anunțat deja că o vor contesta la ICCJ.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Gore

  Altul care speră să ajungă la putere și să primească o bucată din ciolan.
  Personajul din spate (Șipoș Paul) se mai ocupă cu repararea mașinilor de spălat ?

  Raspunde
 2. Banatanul

  Hotul asta de JULIEN a vandut Tara Strainilor a reusit sa obtina pt Taranul Roman cea mai mica subventie din U.E Si a mai reusit performanta sa lase straini sa cumpere pamant Romanesc la discretie nici unde in Lume un cetatean strain nu poate cumpara pamant agricol . Este un tradator a vandut pamantul Romanesc strainilor si atunci el reprezinta interesele noastre ????

  Raspunde
 3. zero

  „Noi am făcut la un moment dat o alegere ca să intrăm în UE … sunt forțe politice în România care încep să conteste acest lucru … sărăcie … comportamentul autorităților … reformarea UE”

  Aici este problema: comportamentul (samavolnic al) autorităţilor faţă de cetăţean, în bătaie de joc, mai rău decât sub regimul comunist, plus sărăcia.
  Astea nu se rezolvă prin reformarea U.E.
  „Este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total”
  QED

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei