Daniel Constantin: Am convenit să renunț la funcția de vicepremier până la restructurarea Guvernului

daniel-constantin

Daniel Constantin: Am convenit să renunț la funcția de vicepremier până la restructurarea Guvernului

Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat marți că a acceptat să renunțe la funcția de vicepremier iar subiectul să se reia când va fi consens politic cu privire la restructurarea Guvernului.

“Am convenit cu toții și în primul rând eu, că eram în discuție, că dacă lucrurile în USL stau numai în nominalizarea lui Daniel Constantin ca vicepremier, de altfel un post pe care l-a angajat domnul Crin Antonescu, dar nu l-a asumat ulterior, sigur că nu putem să acceptăm o astfel de situație. Repet, în cazul acesta nu se restructurează Guvernul și cred că e important, am văzut astăzi informații că nu vrem să venim decât miniștri și vicepremieri, a făcut domnul Iohannis această afirmație, trebuie să le luăm pe toate pe rând. Domnul Iohannis este bine-venit în Guvern, poate să fie ministru de Interne și ulterior, când se va ajunge la un acord politic pentru restructurarea Guvernului, va fi numit și vicepremier. Eu cred că e o solicitare înțeleaptă a premierului pentru a debloca această criză politică în care ne aflăm”, a afirmat Constantin la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că în protocolul Alianței de Centru Dreapta este un angajament al lui Crin Antonescu și al PNL ca, în cazul în care vor exista mai multe funcții de vicepremier, una trebuie să revină PNL, ceea ce s-a întâmplat și una să revină PC, ceea ce nu s-a întâmplat.
Președintele PC a spus că nu se gândește încă la ipoteza ca liberalii să iasă de la guvernare, ci așteaptă concesii din partea președintelui PNL.
“Am făcut concesii și eu și domnul Ponta, am cedat funcția de președinte al Senatului, domnul Antonescu trebuie să fie acolo pentru a deveni președintele României. Am cedat funcția de vicepremier încă o dată, am făcut concesii foarte multe și altele neștiute pentru funcționarea USL, nu văd niciun semn din partea domnului Antonescu. Ne dorim cu toții să mergem mai departe, ne preocupăm de proiecte pe care le-am asumat împreună, lucrurile merg, Guvernul este prezent, trec proiectele de lege, cred că trebuie să ne întoarcem la aceste lucruri. Ambițiile personale nu cred că trebuie să se regăsească în deciziile politice, mie mi se pare că suntem blocați într-o ambiție personală a doi, trei lideri PNL”, a susținut Constantin.

sursa: Agerpres

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei