DDJ Caraș-Severin acuzată de asfaltare în condiții neconforme pe un drum din…Ucraina!

modelmic

 

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin reacționează vis-a-vis de o postare care a apărut pe rețelele de socializare, prin care se aduc acuzații de neprofesionalism și ignoranță față de reabilitarea drumului care duce spre Cheile Nerei.
Este vorba despre o fotografie în care ar apărea o lucrare executată în condiții neconforme pe DJ Bozovici-Șopotul Nou.
Ca urmare a acestei postări, cei de la drumuri județene au făcut o serie de precizări din care rezultă că respectiva lucrare nu le aparține.

Pe drumul județean DJ 571B, între localitățile Bozovici și Dalboșeț, Direcția de Drumuri Județene nu execută în acest moment lucrări. S-au programat lucrări de întreținere pe această porțiune de drum, însă ele se află în procedură de achiziție, în faza de evaluare tehnică a ofertelor, urmând ca în zilele următoare să fie stabilit un câștigător.
Lucrările de întreținere, ce constau în plombări şi covoare asfaltice 10.000 mp, estimate la valoarea de 727.954 de lei vor începe în aproximativ 2 săptămâni”, spun reprezentanții DDJ.

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin nu are cunoștință de lucrările prezentate în fotografia respectivă, și afirmă că nu ar aproba o astfel de practică.
Enigma fotografiei în care apare un drum în lucru a fost deslușită printr-un mesaj al unui utilizator facebook din care rezultă că imaginea aparține unui articol apărut pe un site ucrainean.

 

66136915_864246673949047_3406217354185539584_n

Cu toate acestea, acuzațiile la adresa celor de la drumuri nu mai contenesc, oamenii fiind nemulțumiți de felul în care se tergiversează reabilitarea acestui drum din județ.
Totodată, DDJ vine cu argumente care justifică starea de fapt a lucrurilor și calea anevoioasă prin care se pot obține fondurile necesare reparării drumurilor din județ și a motivului pentru care  de ani de zile au loc licitații, studii și proiecte, dar nimic nu se concretizează.

În licitații suntem, într-adevăr, în fiecare an. Este vorba despre licitații pentru lucrări de întreținere, pentru a păstra cât de cât nivelul de viabilitate al drumului cu fondurile pe care le avem la dispoziție. Fără aceste lucrări de întreținere (plombări, stropiri succesive, covoare asfaltice) drumul s-ar distruge complet. Atât ne permitem din bugetul nostru. Ca să putem efectua lucrări de amploare, adică de modernizare, avem nevoie de fonduri externe.

Asta înseamnă studii peste studii și zeci de aprobări, care durează, dar fără de care nu primim bani pentru modernizare. Chiar și așa există mereu posibilitatea să fie refuzate. Din păcate aceasta e legislația. Nu avem decât sa ne conformăm și să depunem în continuare proiecte, să facem studii, documentații, analize, să batem la toate porțile până primim fonduri. Abia apoi începe munca pentru alte licitații, și la urmă lucrările propriu-zise”, declară reprezentanții Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Dorel

    Clar ca nu se lucrează, ca nu sa lucrat niciodată, s-au făcut doar prezențe si sa aruncat putin praf in ochii noștri ai localnicilor ,si banii s-au (furat) terminat .

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei