De ce este indicat să mâncăm pepene roșu?

pepenerosu

Pepenele roșu, unul dintre fructele preferate ale verii pentru proprietățile sale răcoritoare și savoarea unică, are numeroase beneficii pentru sănătate, dar și proprietăți mai puțin cunoscute. 

Cu numai 46 de calorii la 250 de grame, pepenele roșu asigură 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C și 17% din doza de vitamina A, informează huffingtonpost.com. În plus, acest fruct conține și fibre care favorizeză sănătatea digestivă, precum și potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială.

250 de grame de pepene roșu conțin de 1,5 ori mai mult licopen decât o roșie proaspătă. Licopenul este un antioxidant care lupta împotriva radicalilor liberi ce afectează integritatea celulelor și sistemul imunitar. Pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile licopenului din acest fruct delicios, depozitați-l la temperatura camerei înainte de consum.

Lubenița conține și o substanță denumită citrulină, care îmbunătățeste funcționarea arterelor și scade tensiunea arterială. Citrulina este prezentă în cantități mai ridicate în coajă, un motiv în plus pentru a pune pepenii roșii la murat.

Pentru proprietățile sale hidratante, pepenele rosu este cel mai bun aliat pe timp de vară. Având în vedere că deshidratarea, chiar și în forme ușoare, cauzează dureri de cap, probleme de concentrare, oboseală și nervozitate, pepenele roșu trebuie inclus în dieta zilnică în această perioadă.

Citiți mai multe pe BZI.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei