De joi până duminică, Rugă la Oraş!

modelmic

Începând de joi, 12, şi până duminică, 15 aprilie, Primăria municipiului Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru” şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin organizează tradiţionala manifestare intitulată „Ruga de la Oraş”.

Joi, 12 aprilie, la ora 10, în Sala de spectacole a Casei de cultură va avea loc preselecţia Concursului naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Luţă Ioviţă”, iar seara se va desfăşura întrecerea propriu-zisă, participanţii fiind acompaniaţi de Orchestra Ansamblului Folcloric „Banatul” din Timişoara, dirijat de prof. Adrian Scorobete, prezentarea spectacolului revenindu-i Feliciei Stoian.

Vineri, de la ora 14, instituţia de cultură din municipiu va găzdui întâlnirea participanţilor la Festivalul „Luţă Ioviţă” cu publicul şi cu o serie de specialişti în folclor. De la ora 17, la Galeria de artă „Corneliu Baba” va avea loc vernisarea expoziţiei „Caransebeşul la 1918”, iar de la ora 18, pe scena amenajată în Piaţa „G-ral. Ioan Dragalina”, se va desfăşura Gala laureaţilor Concursului naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Luţă Ioviţă”, moment urmat de recitalurile extraordinare susţinute de îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Ramona şi Petrică Viţa, Felicia Stoian şi Adrian Stanca, după care pe scenăvor evolua Ansamblurile folclorice „Zestrea Gugulanilor” – coregraf, Simion Dragalina, şi „Junii Gugulani”, instruiţi de Adrian Jurchescu.

Sâmbătă, la ora 10, în Sala de festivităţi a Casei de cultură va avea loc un Atelier de lucru cu temele „Costumul ţărănesc, vers şi muzică populară” şi „Artistul: cântăreţ/interpret – evaluare şi autoevaluare a participanţilor la festival”. De la ora 17, pe scena din Piaţa „G-ral. Ioan Dragalina” se va desfăşura Concertul extraordinar cu Corala „Armonia” din Constanţa şi un recital de pricesne. De la ora 18, sub genericul „Muzică şi joc popular cu Ansamblul folcloric «Doina Banatului» Caransebeş şi invitaţii săi”, pe scenă vor urca Polina Gheorghe, Ana Munteanu, Iosif Puşchiţă, Lia Lungu, Mircea Cîrţişorean, Valeria Toader, Gabi Zaharia, Daniela Văcărescu, Ica Pop, Violeta Daminescu-Jurcă, Ioan Ursu, Maria Hurduzeu, Ion Alexandrescu, Maria Garaş, Slageana Chicheş, Ştefan Isac, Maria-Anesia Rusnac, precum şi Ansamblul de dansuri „Cununiţa” din comuna Luna, judeţul Cluj, şi Ansamblul de jocuri populare „Leleşana” din Leleşe, judeţul Hunedoara.

Duminică, după oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală, va avea loc deschiderea oficială a Rugii de la Oraş, moment urmat de tradiţionala horă din Piaţa centrală a municipiului. Ziua se va încheia cu Seara marilor concerte live, în cadrul căreia vor evolua formaţia Vibe, trupa Jukebox&Bella Santiago şi Connect-R, la final având loc un spectaculos foc de artificii.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei