De la caniculă trecem la instabilitate atmosferică! Vom avea parte de averse torențiale, vijelii și căderi de grindină!

 modelmic

După mai multe zile în care canicula și disconfortul termic au atins cote ridicate în Caraș-Severin, vremea schimbă pagină, iar județul intră sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Conform meteorologilor, începând de mâine vom avea parte de averse torențiale, vijelii și căderi de grindină.

Județul Caraș-Severin rămâne sub avertizare de caniculă până sâmbătă după-amiază la ora 18:00, după care se află până duminică la prânz sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În judeţele Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50…60 l/mp și izolat 80…90 l/mp”, informează meteorologii.

În după-amiaza zilei de duminică și la începutul nopții de duminică spre luni, manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. În cea mai mare parte a Munteniei și local în Dobrogea și Moldova disconfortul termic va fi ridicat și se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade.

foto: telegrafonline.ro

Karina TINCUL

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei