De-a râsu-plânsu! Deputatul Jivan scrie despre legea contabilității dar asta e intrepretată ca reacție la condamnarea lui Dragnea!

rasulumii

A devenit un deja-vu… Parlamentarul cărășean, Luminița Jivan, este luată la ochi de un jurnalist în urma unei postări apărute pe pagina publică a politicianului și interpretată ulterior tendențios!

Postarea virtuală a deputatei PSD, Luminița Jivan, care face trimitere la Legea aprobată în această săptămână de Camera Deputaților, privind modificarea şi completarea Legii contabilităţii,  a produs interpretări eronate în presa de pe meleagurile cărășene.

Deși n-are nicio legătură cu recenta decizie a instanței de condamnare a politicianului Liviu Dragnea, postarea publică a Luminiței Jivan este considerată „mesaj subliminal“. Adicătelea, care va să zică, dacă scriu că în Statele Unite ale Americii prețul la cherries și avocados a luat-o razna, înseamnă că i-am dat-o subliminală lui Daddy Trump?

Atunci care mai e logica gazetăriei și rostul celor ce le-așternem în online, pe tipăritură, le aruncăm în eter? Sau presa de secol XXI suportă orice inepție? Ar putea fi și asta o temă la care, poate, ar merita să reflectăm. Sau poate nu, în fond cine mai are timp de reflecție, când totul trebuie scris la comanda, „Dăi nainte, marș!“  Asta nu mai e nici măcar pamflet, caterincă, ironie, sarcasm ci e un stil jurnalistic nereperat, pe care l-aș cataloga încadrat între prostie, absurd și sictir.

Dar iată ce a consemnat, cuvânt cu cuvânt, pe pagina ei proprie, deputata Jivan și am să vă rog să găsiți legătura acestui text cu momentul „condamnării lui Dragnea“:

„Legea pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii nr. 82/1991, modificarea şi completarea Legii societăţilor nr. 31/1990, precum şi modificarea Legii nr.1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei a fost votată în Camera Deputaţilor pe 13 iunie și se adresează micilor întreprinzători. De aici și până la inducerea ideei că Jivan, prin simplul fapt că a reprodus o lege
„Dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, opţional trimestrial pe baza balanţei de verificare şi anual, după regularizarea efectuată prin situaţiile financiare anuale. Acestea se pot plăti în mod trimestrial, în termenul stabilit de adunarea generală a asociaţilor sau, după caz, prin legile speciale”, se arată în textul legii. Beneficiari : micii întreprinzători, cei ce trăiesc din afacerile de familie.
Dacă va fi promulgată de președinte, începând cu luna august-septembrie, acţionarii îşi vor putea repartiza profitul pentru exerciţiile financiare încheiate din prima jumătate a anului, astfel, acţionarii şi asociaţii îşi pot scoate bani din firme trimestrial prin dividende, bucurându-se de roadele muncii lor“, notează deputat Luminița Jivan.

Și când te gândești la vorbele lui Camus, care zicea, citez, că „prostia are talentul de a fi insistentă“, mă ia de pe-acum cu frisoane…

Sergiu TABAN

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Matei Donea

    Vai de mine, n-are nicio legatura cu Daddy, e o simpla mita electorala. Ce e drept, e cam devreme. Dar te mai uiti la oamenii disperati?

    Raspunde
    1. Matei Donea

      Sa nu uit, e o mita care nici nu costa nimic dar omul o primeste chiar daca e din banii firmei lui

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei