De-a râsu’-plânsu’! Pe când o campanie #fărăanaflabețifuncționaliînGuvern…?

modelmic

Premierul Dăncilă a comis-o din nou! Tindem să nu mai considerăm o știre gafele șefei Guvernului României. Dincolo de cine o mai susține, cine se mai pozează cu ea și bravează pe rețelele sociale, se nasc întrebările: Cum scăpăm de ea din fruntea Guvernului?, Cine-i va lua locul? Este lesne de înțeles că atâta vreme cât îi va face pe plac lui Dragnea și toate măsurile impuse prin omniscientul Vâlcov vor fi puse în practică, șansa de a o scăpa pe Dăncilă de povara ce o apasă pe zi ce trece este tot mai mică. Și, chiar dacă i s-ar întâmpla ceva și ar pleca din fruntea Guvernului, să nu ne imaginăm că-n fruntea acestuia va fi propusă o persoană cerebrală, pragmatică, care va putea lua deciziile ce se impun la nivel guvernamental.

Situația Vioricăi Dăncilă devine tot mai penibilă pe zi ce trece. Este clar că femeia asta nu are nicio treabă cu funcția ce o deține. Și sunt convins că în secunda imediat următoare ar renunța fără niciun regret la demnitatea ce o ocupă. Regretul ar fi cu siguranță faptul că a acceptat o asemenea poziție. Vă puteți închipui cam ce imagine a făcut pentru sexul frumos în materie de ocuparea funcției de prim-ministru. Să fii prima femeie prim-ministru din istoria țării tale și să o dai de gard în halul ăsta este de neacceptat. Nu cred că ea este atât de agramată pe cât pare, ci mai degrabă faptul că ea conștientizează că locul ei nu este pe acel scaun o face să spună pe zi ce trece lucruri trăsnite.

Pentru ea este un adevărat calvar și să citească de pe o foaie mesajul pe care dorește să-l transmită. Iar presiunea celor care stau la pândă pentru orice greșeală este uriașă. Nu-mi aduc aminte ca un personaj la un astfel de nivel să fi fost, în istoria recentă, atât de mediatizat negativ. Este, dacă acceptați comparația, ca un elev ce este scos la tablă și nu știe o iotă din ce-l întreabă profesorul. Și când te gândești că de la 1 ianuarie 2019, prin Dăncilă, România va prelua președinția Consiliului Europei.

Da, este de-a râsu’-plânsu’! Să nu vă imaginați că europenii ne percep ca fiind noi excepție de la gafele Vioricăi. Ne percep ca un întreg și ne vor ironiza multă vreme de acum încolo. Soluția de a o ironiza într-un mod persuasiv nu este calea de a scăpa de Dăncilă din fruntea Guvernului. Și aici mă refer la ironizarea făcută de către competitorii electorali ai PSD. În felul ăsta, în ochii electoratului, la un moment dat, PSD-ul – prin Dăncilă & Co – va deveni din nou o victimă.

Cei mai slabi de înger (și slavă Domnului că sunt destui) vor empatiza cu „personajele” de actualitate din ultimele luni. Și vă reamintesc cum s-a întâmplat la alegerile din 2016. PSD-ul a intrat în campania electorală cu un program fantasmagoric și din poziția de victimă a lui Soroș și a „agenturilor” străine. Nu-i exclus ca istoria să se repete. Și, să nu ne înțelegem greșit, nu condamn în vreun fel umorul celor de pe rețelele sociale, el este absolut firesc, ci modul în care opoziția se organizează și „profită” de gafele Veoricăi.

Poate ar fi timpul să schimbăm campaniile. Nu că #fărăpenaliînfuncțiipublice nu ar fi o campanie serioasă și cu un suport cât se poate de real, dar cred că ar fi timpul să demarăm campanii gen: #fărăanalfabețifuncționali prin Guvern, că-n rest, îi cam găsim peste tot. Nu mai vorbim despre competențe. Majoritatea celor care au mai făcut o brumă de școală și-au cam luat tălpășița de pe meleagurile natale. Au rămas ăștia care au fost mereu amenințați de corijențe la școală. Care o fi fost ea. Și cât. Despre învățământul post-decembrist nu mai are rost să vorbim. E suficientă o analiză pe rețelele sociale și vedem cum stă poporul român cu limba maternă. Cât despre Orban, numai de bine. Nu, nu Viktor, ci Ludovic (prenume de rege, na! sîc!).

John Gavrilescu

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei