Debut cu dreptul pentru Alin Minteuan în Valea Domanului. Victoria făcută cadou de jucătorii rossoneri antrenorului principal, la împlinirea a 44 de ani!

csm

 

În meciul restanţă, contând pentru etapa a X-a, joi 12 noiembrie, echipa reşiţeană a întâlnit echipa Concordia Chiajna. Conform clasamentului, cele două echipe erau despărţite de un singur punct şi un singur loc, rossonerii ocupând locul 17, cu 8 puncte, iar ilfovenii locul 16, cu 9 puncte. Totodată, gazdele veneau după o înfrângere, la limită, la Mioveni, iar oaspeţii după o înfrângere, 0 – 1, pe teren propriu, în faţa Ripensiei Timişoara.

124928862_798030237424960_8135278691705897387_n

Rossonerii au început cu curaj partida, antrenorul Alin MINTEUAN redându-le jucătorilor reşiţeni plăcerea de a juca, cerându-le atitudine şi determinare în joc. Astfel, gazdele au reuşit să-şi creeze o uşoară superioritate în jumătatea adversă, dar care nu a fost concretizată cu ocazii de gol. În minutul 9, notăm un prin şut spre poarta oaspeţilor, prin Cristian DANCI. Acţiunile rossonerilor cresc în intensitate, în special prin incursiunile pe partea dreaptă ale lui Bogdan SZIJJ, sprijinit de Emanuel DAT şi Cătălin BAGHEREA. Este de remarcat pressingul făcut de Devyidas MATULEVICIUS, Cristian DANCI şi Laurenţiu BUŞ. Oaspeţii nu reuşesc să-şi creeze ocazii de gol, fiind opriţi de o apărare avansată, prin Robert BOBOC, Laurenţiu BREŞNENI, Lorenzo ACKA şi Alin DUDEA. În minutul 22 oaspeţii beneficiază de primul corner, după o incursiune pe partea dreaptă, dar rămas fără efect. La jumătatea primei reprize, Alin MINTEUAN îl aduce pe Laurenţiu BUŞ pe partea dreaptă a atacului reşiţean, făcând schimb de locuri cu Cătălin BAGHEREA, forţând flancul drept. Oaspeţii revin în joc, iar în minutul 25 beneficiază de o lovitură liberă de la, aproximativ, 20 de metri, uşor lateral stânga. Dar, Llullaku trimite pe lângă poarta apărată de Alberto COBREA. Venirea lui Laurenţiu BUŞ pe partea dreaptă, alături de Bogdan SZIJJ şi Emanuel DAT a dat roade în minutul 28 când, după o incursiune pe partea dreaptă, Bogdan SZIJJ centrează în mijocul careului de unde Cristian DANCI reia în plasă. Oaspeţii încearcă să revină în joc, dar reşiţenii îşi menţin avantajul de un gol.

125020751_384905449400399_9042781279626673656_n

Efortul depus de rossoneri în prima repriză şi-a spus cuvântul în a doua jumătate a meciului, când aceştia au preferat o abordare simplă, economicoasă,  orientată spre menţinerea rezultatului favorabil. În minutul 56, antrenorul reşiţenilor face o primă modificare, Ovidiu RAŞOVEANU luându-i locul lui Cătălin BAGHEREA. Oaspeţii ajung mai des în jumătatea noastră, dar fără a-şi crea ocazii la poarta apărată de Alberto COBREA. În minutul 91, oaspeţii rămân în zece, Stelian CUCU fiind eliminat prentru două cartonaşe galbene, în urma protestelor la adresa arbitrului central. Oaspeţii au o ultimă ocazie de a egala în minutul 92, în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, dar Alberto COBREA respinge în corner. În acelaşi minut, are loc o ultimă modificare în echipa noastră, Bruno VASIU intrând în locul lui Laurenţiu BUŞ.

Fluierul de final a consfinţit victoria echipei reşiţene, ai cărei jucători s-au prăbuşit pe teren, urmare a efortului şi dăruirii de care au dat dovadă. Trei puncte mari dar, poate mai mult recăpătarea încrederii în propriile forţe. O victorie meritată, un cadou frumos de ziua antrenorului principal, Alin MINTEUAN!

124624434_818691568983701_2341627835338842689_n

Reşiţenii au început jocul în următoarea formulă: Alberto COBREA – Lorenzo ACKA, Laurenţiu BREŞNENI, Alin DUDEA, Bogdan SZIJJ – Cristian DANCI, Robert BOBOC, Emanuel DAT – Laurenţiu BUŞ (min. 92, Bruno VASIU), Deivydas MATULEVICIUS, Cătălin BAGHEREA (min. 56, Ovidiu RAŞOVEANU). Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN, Daniel CIOBANU, Victor ASTAFEI, Nini POPESCU, Vlad CHERA, Denis BRÎNZAN şi Adrian ILIE.

124488555_701543587136019_3205212171007163209_n

           La finalul meciului, Alin MINTEUAN, antrenorul rossonerilor a declarat:

„O victorie muncită, mi-a plăcut ce am văzut. Mi-a plăcut, în primul rând, pentru că asta le-am cerut de când am venit aici: să aibă determinare, să se sacrifice pentru victorie, pentru că fără asta nu ai cum să câştigi nimic. Chiar imediat după meci le-am spus acest lucru, i-am strâns în cerc şi le-am cerut să se uite unul la celălalt şi să vadă cum arată fiecare. Erau rupţi de obosiţi, erau loviţi, erau murdari pe şorturi, pe tricouri, asta înseamnă că au muncit pentru această victorie. Este bine că am ajuns să jucăm până la urmă, este normal ca punctele să se câştige pe teren şi eu mă bucur că am reuşit să facem acest lucru. Efectiv, am îmbătrânit cu un an la acest meci.

 

          Următorul meci al rossonerilor va fi tot în Valea Domanului, în compania echipei Universitatea Cluj. Partida este programată sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 14,30.

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei