Debut de an şcolar „cinci în unu” la Caransebeş

debut scolar

Aşa cum a procedat şi anul trecut la deschiderea anului şcolar, primarul Felix Borcean, însoţit de viceprimarul Marius Isac, de city-managerul Andrei Ungur şi de consilieri locali, a participat la festivităţile de deschidere a anului şcolar la cinci unităţi de învăţământ din Caransebeş.

Prima oprire a fost la Liceul Tehnologic „Decebal”, unde gazdă ospitalieră i-a fost Mărioara Iova, directorul şcolii, care i-a mulţumit pentru sprijinul acordat de administraţia locală, astfel încât, aici, actul pedagogic să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

„Mă bucur că am reuşit, în sfârşit, să organizăm o festivitate de deschidere a anului şcolar în curtea acestui liceu, o festivitate comună, fiind aici atât elevii Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 2, cât şi cei ai Liceului Tehnologic «Decebal», ceea ce, în opinia mea, denotă o unitate în comunitatea cartierului Pipirig, din care şi eu fac parte, şi am ţinut în mod expres să vin pentru prima activitate de deschidere a noului an şcolar aici, să vă fiu alături în aceste momente”, le-a spus Felix Borcean celor adunaţi în curtea unităţii şcolare.

Următorul popas al edilului municipiului a fost Colegiul Naţional „C.D. Loga”. El le-a vorbit elevilor, cadrelor didactice, dar şi părinţilor, despre faptul că s-a reuşit dalarea curţii interioare a şcolii, promiţând, totodată, că la anul vor mai fi făcute lucrări de reabilitare a imobilului unităţii de învăţământ. „Aş vrea să vă mai spun că vă invidiez puţin pe cei care veţi învăţa în această şcoală, pentru felul în care arată ea, nu pe exterior, care va fi renovat, ci pentru ceea ce aveţi în acest campus – săli de clasă noi, o sală de sport modernă şi un internat extraordinar”, a spus Felix Borcean.

După vizita la Colegiul Naţional „Traian Doda”, acolo unde el însuşi a fost dascăl, Felix Borcean a poposit la Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”. După ce a felicitat-o pe noua directoare pentru debutul în managementul şcolar, asigurând-o de colaborarea strânsă pe care şi-o doreşte în viitor, edilul le-a transmis elevilor mesajul său de prietenie şi dorinţa ca aceştia să-şi îndeplinească misiunea pentru care au venit la acest liceu.

Florin Bogdea, directorul Liceului Tehnologic „Dacia”, a vorbit despre realizările înregistrate la această şcoală, referindu-se atât la amenajarea unor ateliere mecanice, a celui de chimie ori reabilitarea bibliotecii, cât şi la creşterea până aproape de 50 la sută a gradului de promovabilitate la bacalaureat, ceea ce pentru un liceu tehnologic este bine.

La rândul său, edilul municipiului l-a asigurat pe directorul şcolii de tot sprijinul său, anunţând că la anul va fi demarat un amplu proiect de reabilitare a liceului.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei