DEFINITIVAT 2017. Caraș-Severinul, penultimul în clasamentul promovării examenului

definitivat contestatii

Examenul pentru promovarea definitivă în învățământul elementar și mediu de anul acesta a pus din nou probleme cadrelor didactice care au susținut probele pentru obținerea acestui statut.

După soluționarea contestațiilor, la examenul de definitivat de anul acesta, un singur candidat a reușit să obțină o medie mai mare. Astfel, din cele 59 de cadre didactice care au susținut proba scrisă în 20 aprilie, 30 au și promovat examenul care le asigură numirea definitivă în învățământ, după soluționarea contestațiilor.

În urma rezultatelor din acest an de la examenul de definitivat, Caraș-Severinul este penultimul județ din țară, cu un procent de 50,8%, ultima poziție fiind ocupată de județul Giurgiu, cu 50% promovabilitate. La polul opus, cadrele didactice din Bistrița-Năsăud ocupă prima poziție, cu 77,8% fiind urmate de cele din sectorul 2 al capitalei, cu un procentaj de 77,6%.

Citește și: DEFINITIVAT 2017. Mai mult de jumătate din cadrele didactice ce au susținut examenul de DEFINITIVAT n-au reușit să obțină medie de trecere

Procentul final de promovare la examenul național de definitivare în învățământ (sesiunea 2017), după soluţionarea contestaţiilor, este de 66,90% (în creştere cu peste 3 procente comparativ cu rezultatele iniţiale). Astfel, din totalul de 5.235 de candidați evaluaţi la proba scrisă, 3.502 candidați au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 şi au promovat examenul. Din totalul celor 1.200 de candidați care au depus contestații, 167 au obţinut medii peste 8 în urma soluționării acestora şi, implicit, statutul de promovat.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei