Delegația PSD a ajuns și la Oțelu Roșu

q1

Prezentă în a doua zi rezervată județului Caraș-Severin, după Reșița, Caransebeș și Obreja, delegația PSD formată din europarlamentarul Daciana Sârbu, miniștrii Rovana Plumb și Nicolae Bănicioiu, dar și din mai mulți parlamentari, în frunte cu președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a ajuns astăzi în orașul din Valea Bistrei. Primul popas al vizitei desfășurate la Oțelu Roșu a fost la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, unde s-au vizitat mai multe secții – Interne, Laborator, Ambulatoriu, dar și Chirurgie, unde au fost găsite condiții cu totul deosebite. Delegația a fost întâmpinată de echipa de conducere a spitalului, anume de managerul Alin Mihăescu, directorul medical Aureliana Mateuț și directorul financiar Elena Suru, după care s-a întâlnit și cu personalul spitalului.  Deși domnul ministru nu intenționa să meargă la acest spital în vizită, având în vedere că a mai văzut unități din orașe mai mici unde lucrurile nu au mers bine, după care s-au schimbat conducerile, a venit totuși la insistențele Dacianei Sârbu, însă datorită domnului primar și al echipei manageriale, acest spital este altfel – există o altă abordare medic-pacient, există curățenie, ordine, medici, cadre medii și tot ce este nevoie.

q2

A doua oprire a delegației a fost la sala mică a Casei de Cultură, aici fiind întâmpinată de circa 300 de persoane. Cuvântările au demarat după ce oaspeții au fost invitați, de către primarul Luca Mălăiescu, să scrie câteva rânduri în Cartea de Onoare a orașului, pentru că este o deosebită onoare ca astfel de personalități să viziteze acest oraș. Vizibil emoționat, deputatul Ion Mocioalcă a amintit despre „fiica Văii Bistrei, Daciana Sârbu”, tatăl său, Ilie Sârbu, fiind de la Ciuta. De asemenea, a menționat revenirea PSD după 8 ani la Oțelu Roșu și dorința de a demara proiecte în acest oraș, având în vedere că până acum nu i s-a permis, sperându-se să se depășească acea „perioadă neagră”, în care nu existau locuri de muncă. Va trebui canalizat măcar un investitor important, deoarece problema cu care se confruntă această localitate și această vale, este legată de locurile de muncă.

„Nicăieri nu-i mai bine decât acasă” au fost primele cuvinte adresate publicului de către europarlamentarul Daciana Sârbu, după care a evidențiat cât de primitori, dar și de gospodari, sunt oamenii din Valea Bistrei. A fost impresionată de vizita de la Spitalul Orășenesc, unde cu bani puțini s-au realizat multe lucruri. A mai asigurat pe cei prezenți că va reprezenta România cu demnitate în Parlamentul European și că va spune celor de la Bruxelles ce înseamnă să fii român.

q3

Ca o introducere pentru cuvântarea Ministrului Sănătății, a fost asigurarea domnului deputat Ion Mocioalcă, anume că „atâta timp cât Guvernul va fi condus de Victor Ponta, iar Ministerul Sănătății de către Nicolae Bănicioiu, Spitalul Orășenesc din Oțelu Roșu nu se va închide, ba chiar va avea un acoperiș nou și o reabilitare importantă a aripii vechi”. Ministrul Sănătății a confirmat că niciodată nu se va închide vreun spital, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți. „Sănătatea va rămâne o prioritate, nu doar prin cuvinte, fiind sectorul cel mai văduvit de guvernările anterioare”. A reamintit că și Spitalul Orășenesc era propus pentru a fi închis, însă din fericire nu s-a întâmplat acest lucru.

Legat de Ministrul Muncii, Rovana Plumb, deputatul Ion Mocioalcă a amintit despre proiectele demarate din perioada când era Ministrul Mediului, în care era vizat și orașul Oțelu Roșu. Este vorba de proiectul legat de alimentarea cu apă și a stației de epurare. Doamna ministru a mai prezentat problemele sociale ale României, asigurând participanții că se va face tot posibilul pentru a se găsi soluții.

La întâlnire au mai fost prezenți senatorul Aurel Duruț, deputatul Ioan Benga și primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu. Turneul electoral al europarlamentarului Daciana Sârbu continuă în județul Bistrița-Năsăud.

Ion CUBIN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei