Deponeul de la Lupac începe să-și arate adevărata valoare

a

Județul Caraș-Severin are de puțin timp, în comuna Lupac, un deponeu funcțional. Început cu mulți ani în urmă și amânat din diferite cauze, deponeul este acum funcțional, iar utilizarea lui de către operatorii de salubritate începe să-și arate roadele. De la întâi noiembrie populația și agenții economici din Reșița vor beneficia de tarife reduse cu aproximativ o treime.

Operatorul Brantner Servicii Ecologice S.A. Reșita a decis ca de luna viitoare, noile tarife aplicate pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere din municipiu să fie: 11,20 lei, de la 16,94 pentru persoanele fizice și 112,01 lei de la 169,39 pentru cele juridice. Directorul firmei reșițene Marius Burileanu a declarat pentru Reper 24: „Motivul acestei reduceri îl reprezintă economiile cu cheltuielile de transport. Distanța fiind foarte mică, față de perioada anterioară când trebuia să transportăm gunoiul în diferite locații din țară. Deocamdată deșeurile intră în stația de tratare microbiologică și nu este inclusă acea taxă economie circulară, o taxă de depozitare. Peste tot pe unde duceam trebuia să plătim această taxă. Deocamdată la deponeul de la Lupac, aceasta nu se plătește“.

Referitor la mizeria și folosirea ineficientă a spațiilor de colectare a gunoiului de la populație, Marius Burileanu a mai precizat: „Cantitatea de gunoi reciclabil colectat nu impune o creștere a ritmului. Din nefericire avem acele spații de depozitare, containere albastre pentru carton și galbene pentru plastic și metal, care nu sunt folosite corespunzător de către populație. Este suficient să se arunce două, trei cutii voluminoase, nepliate de către cetățeni, pentru ca acele containere să fie pline, iar ceilalți să fie obligați să le arunce pe jos. În cele galbene pentru plastic, găsim de foarte multe ori și alte tipuri de gunoi: lemn, deșeu menajer, materiale de construcții. Acesta este motivul pentru care, la o primă vedere, se pare că aceste containere sunt insuficiente. Probabil în timp aceste probleme se vor rezolva, pentru că avem promisiuni de la primărie că vor intensifica controalele efectuate de poliția locală“ – a mai afirmat directorul Brantner.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei