Deponeul de la Lupac între vis și realitate

1
După ani de așteptare, 50 de milioane de euro cheltuite și probleme tehnice apărute pe parcurs, Deponeul de la Lupac a devenit funcțional. În lipsa acestuia, țara noastră risca amenzi usturătoare de la Uniunea Europeană. Punerea sa în folosință, în vara acestui an, ar putea conduce într-un viitor nu prea îndepărtat la o scădere a tarifelor pe care populația județului Caraș-Severin o plătește anual pentru colectarea, sortarea și transportul gunoiului menajer din toate localitățile județului.
Președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin a efectuat duminică o vizită la Deponeul de la Lupac, pentru înțelegerea situației de fapt a acestui obiectiv și pentru a căuta soluțiile de îmbunătățire a acestei activități:
3
„Astăzi, (duminică NR), cu prilejul unei vizite abia încheiate la deponeul de la Lupac, am avut o ședință de lucru cu Nelu Popa, Adelin Tuță și reprezentantul unei companii spaniole, care ne-a edificat asupra dezastrului ce ne așteaptă la groapa de gunoi dacă nu vom lua măsuri radicale.
Activitatea haotică și necorespunzătoare, în bătaie de joc, care a început acolo riscă să blocheze boxele cu materiale neselectate și care nu sunt compatibile, având ca rezultat imediat diminuarea drastică a timpului de utilizare a deponeului de gunoi. Darea în folosință, mai degrabă cu iz electoral, a locației fără să fie puse la punct toate aspectele va aduce deservicii enorme cetățenilor, iar investiția de zeci de milioane de euro nu își va atinge scopul.
De aceea, invit primarii nou aleși din județ, toți, nu numai pe cei din PNL, noii consilierii județeni și presa să participe la ședința de marți, 13 octombrie, ora 10.30, ce va avea loc în sala mare de la Consiliul Județean. La această întâlnire vor fi prezenți cei responsabili cu deponeul, precum și operatorul din Pitești. De asemenea, vor veni reprezentanții firmelor ce colectează gunoiul din comunele și orașele din Caraș-Severin.
2
Există o direcție de lucru care ar putea rezolva situația. E necesar să convenim cu toții dacă o urmăm, cu eforturi cumulate și cu rezultatul rezolvării acestei probleme sensibile a gunoiului din județ. Sau dacă ne prefacem că e de interes și atunci rezolvarea va veni la calendele grecești“ – a mai precizat președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin Romeo Dunca pe pagina sa de socializare.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei