Deputat Lumința Jivan: „Mocioalcă a atentat la bunul mers al țării!“

LJ vs IM

La aceeași oră, la care vicepremierul Paul Stănescu descăleca la Băile Herculane, întâmpinat de liderul PSD cărășean Ion Mocioalcă și președintele județului, Silviu Hurduzeu, 28 de primari și alți președinți de organizații locale social – democrate din județ s-au reunit la Oravița, alături de deputatul Luminița Jivan.

Temele abordate la întâlnirea dintre deputatul Jivan și cei 28 de primari au fost: referendumul, problemele cu care se confruntă UAT-urile și mesajul transmis de conducerea centrală a PSD, prin vocea secretarului general adjunct Codrin Ștefănescu.

În cadrul mesajului transmis de la București, secretarul general adjunct al PSD a reiterat punctele prezentate în presa locală în ultimele zile pentru organizația PSD Caraș-Severin, a făcut un apel la calm, invitându-i pe primari să rămână uniți și să aibă răbdare până la viitoarea întrunire a CEx-ului național, atunci când problema cu care se confruntă organizația va fi rezolvată.

Faptul că a lipsit de la întâlnirea de la Băile Herculane cu vicepremierul Stănescu, Luminița Jivan a motivat-o prin aceea că președintele organizației PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, i-a transmis verbal într-una din întâlnirile din parlament, că va organiza vineri o ședință CEx a PSD Caraș-Severin, fără a preciza locul în care aceasta va avea loc. Jivan afirmă că nu l-a invitat pe președintele partidului la Oravița, după cum nici liderul Mocioalcă nu a invitat-o la Băile Herculane.

Luminița Jivan a făcut la finalul întâlnirii de astăzi câteva precizări legate de vizita de astăzi:

E o situație stânjenitoare în care ne-a adus președintele Mocioalcă. Suntem consternați pentru scrisoarea pe care domnul Mocioalcă a semnat-o împotriva președintelui Dragnea, fără a se consulta cu primarii și viceprimarii din județ, cei care sunt motoarele importante ale unei organizații județene de partid. Acest lucru însemna că nu-l mai susține pe domnul Liviu Dragnea, cerându-i demisia atât din funcția de președinte al PSD, cât și de președintele al Camerei Deputaților, prin acest fapt afectând programul de guvernare și, pe cale de consecință a atentat la bunul mers al țării!

Că a  venit ulterior să ceară mandat, e altceva. Noi nu am fost de acord cu acea scrisoare și ne-am prezentat în continuare opțiunea și câteva nemulțumiri legat de modul cum se fac lucrurile, chiar și la București“.

Întrebată dacă primarii care au venit astăzi, vor continua și în zilele următoare să-i fie alături, Luminița Jivan afirmă: „Sunt oameni care au avut curajul să își exprime nemulțumirile. Sunt sigură că și printre cei de la Herculane sunt primari care au aceleași nemulțumiri“.

În ceea ce privește situația județului Caraș-Severin și a organizației PSD Caraș-Severin, deputatul Luminița Jivan consideră că decizia va aparține conducerii PSD la nivel național, pentru ca lucrurile să se liniștească și să continue în beneficiul oamenilor și al județului Caraș-Severin, care nu se poate lăuda cu foarte mari realizări.

CEx-ul PSD la nivel național va desluși situația complicată, din punct de vedere politic, pe care o traversează cea mai puternică organizație de partid din Caraș-Severin, aflată, pentru moment, în degringoladă.

Jivan cu nemultumitii

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

5 Comentarii

 1. marinescumarin

  Măi Luminița nenii, muști mâna care te-a hrănit, așa ai învățat tu la biserica ta, de care faci atâta paradă? Măi Lumi, măi, de ce să te simți stânjenită? Poate pentru că te mustră conștiința, că te comporți ca Iuda si îți vinzi binefăcătorul pe 30 arginți? Cine te-a pus pe listă împotriva tuturor tu, un no name (in română tradus neica nimeni)? Și nu ai învățat în acest timp nici măcar că atunci cand minti trebuie să crezi si tu măcar jumătate. Si cum draq dacă au fost 28 primari la intalnire in fotografie se vad 24 persoane din care vreo 10 sunt consilieri sau bagatori de seama?

  Raspunde
  1. primarel oravitel

   Nu răspunzi la ”provocari”? Tu ca pretena ta Veorica, gandesti rar, aproape deloc, dar vorbesti prost și des. Și ți-ai găsit și o sleahta de destepti ca tine care sunt reprezentanti de seama ai Carasului.

 2. Nicoleta Surdei

  “Ce dezamagit se va fi simtit Iuda Iscarioteanul, cand Domnul refuzase ofertele multimilor de a-L proclama rege si cand il auzea vorbind despre drumul Crucii! Iuda regreta adesea, in adancul sufletului sau, ca nu reuseste sa abata pe Iisus spre idealul sau inferior si spre preocuparile sale terestre. Incetul cu incetul, diavolul pusese astfel stapanire pe inima lui. Acum el il impinge in prapastia miseliei, punandu-i in suflet gandul tradarii.(..)
  Tradarea savarsita de Iuda este deosebit de grava, avand la baza pierderea credintei in Domnul. Izvorul ei nu sta insa numai in pierderea credintei, cum cred cativa comentatori, ci si in iubirea de arginti, aceasta cumplita desfigurare a caracterului omenesc. Evangheliile ne spun deci cu drept cuvant ca Iuda a vandut, pentru agonisire de castig urat, pe Cel fara de pret si ca pentru aceasta a dobandit el osanda cea vesnica.

  Tradarea, ca si apostasia, este ca atare expresia celei mai infioratoare decadente morale si religioase. Iuda isi vinde fara necesitate invatatorul si primeste in schimb treizeci de arginti. Cand ofera lui Iuda aceasta suma, sinedriul crede ca respecta porunca lui Moise, care stabilise ca cel care va ucide fara voie un sclav apartinand unui iudeu, sa-si rascumpere greseala achitand stapanului pagubit prin fapta sa treizeci de arginti (Exod XXI, 32). Fara sa-si dea seama, sinedriul implineste insa profetia mesianica facuta de Zaharia, care anunta ca Hristos va fi vandut pentru aceasta suma derizorie (XI, 12-13).”
  “Sf. Ioan Gura de Aur, in omilia despre tradarea lui Iuda, demonstreaza in chip neindoielnic ca Iuda s-ar fi putut salva, daca ar fi voit. Iuda nu poate fi socotit asadar ca un tip al predestinatiei absolute, cum s-a incercat. In repetate randuri, Mantuitorul il cheama, la pocainta, si-i arata harul iertarii si al iubirii divine. Dar Iuda refuza de buna voie orice chemare. Tradarea lui nici nu era necesara pentru arestarea Mantuitorului, caci aceasta fusese hotarata de capeteniile iudeilor mai inainte de interventia lui spontana. Ca tradarea a fost prestiuta de Dumnezeu si prezisa de Prooroci si de Mantuitorul, e adevarat; dar prestiinta nu-i echivalenta cu predestinatia, iar omul ramane toata viata stapan pe voia sa si liber sa dea ascultare fie poruncii lui Dumnezeu, fie ispitei diavolului. Iar Iuda urmeaza sugestia diavolului si se pierde in noaptea pacatului, parasind iremediabil pe Domnul.”

  Raspunde
 3. nelurumanu

  ””Sunt oameni care au avut curajul să își exprime nemulțumirile. Sunt sigură că și printre cei de la Herculane sunt primari care au aceleași nemulțumiri“”. Și eu sunt sigur că sunt multi primari in Caraș care au nemultumiri despre ce face aceasta jivina, pardon jivana, cu Dracnea al ei cu tot. Crede ca daca a lins clantele pe la biroul lui Dracnea i se cuvine sa ajunga sefa peste toti primarii si membrii PSD din Caras. De partea ei sunt maxim 14 primari care au anumite interese ascunse, simpatii sau iubiri tomnatice.

  Raspunde
 4. zero

  Luminița Jivan : “scrisoarea … a atentat la bunul mers al țării!”
  Da, a atentat la “bunul mers al ţării” (la refendum) şi asupra paralelismului şinelor de cale ferată :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei