Deputatul Ion Mocioalcă: „Turcia, partener strategic al UE și NATO!“

Mocio

Încercarea de lovitură de stat din Turcia a trezit interesul opiniei publice europene și mondiale, la mai puțin de 48 de ore de la atacul năucitor produs la Nisa. Declarațiile oficialilor români pe tema crizei din Turcia nu au întârziat să apară. „Ne alăturăm poziției partenerilor noștri americani și europeni de sprijinire a guvernului turc ales în mod democratic“, a declarat Ion Mocioalcă, Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din cadrul Camerei Deputaţilor, la scurt timp de la puciul eșuat la adresa statului turc condus de președintele ales al Turciei, Recep Erdogan.

Mocioalcă afirmă că „în contextul tentativei de lovitură de stat din Turcia, apreciem mesajul unitar lansat de către președintele Statelor Unite ale Americii, Barak Obama, și de către președintele Consiliului European, Donald Tusk, prin care se oferă întreaga susținere guvernului turc ales în mod democratic“.

Deputatul cărășean aflat la șefia Comisiei de Apărare din Parlamentul României consideră consecințele încercării de destabilizare ca fiind cruciale pentru întreaga regiune. „Pledăm pentru evitarea oricăror violențe și întoarcerea la ordinea constituțională în spiritul menținerii securității și a stabilității în Turcia, partener strategic al Uniunii Europene și al NATO pe flancul sud-estic“, a mai declarat deputatul Ion Mocioalcă, Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor.

 Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei