Deputatul Ion Spânu: „Președintele Iohannis a devenit mai băsist decât Băsescu!“

modelmic

 

Parlamentarul social-democrat cărășean, Ion Spânu, amendează ieșirile de ultimă oră ale președintelui țării, Klaus Iohannis, pe care îl acuză de propagarea unei stări de neliniște pe scena politică. Conducerea țării este afectată de atacurile grosolane ale șefului statului, este părerea parlamentarului Spânu.

Președintele Iohannis a devenit mai băsist decât Băsescu. A readus scandalul în conducerea țării. La fel ca fostul președinte îi critică pe adversari exact de cele mai grave lucruri de care se face el însuși vinovat: ineficiență la guvernare (Cioloș), conflicte inutile, gafe mari în politica externă.

Toată declarația președintelui Iohannis, a fost marcată de ipocrizie de sus până jos, contrazicându-se aproape la fiecare frază. A criticat guvernul pentru absorbția fondurilor europene, deși acest guvern a recuperat întârzierile uriașe ale guvernului Cioloș, iar astăzi, după doar un an și un sfert, România are 16%, depășind multe state europene, precum Germania, Italia, etc.

A cerut să fie informat despre acțiunile Guvernului în plan diplomatic, dar a refuzat să se consulte cu Guvernul și Parlamentul României înainte de evenimentele internaționale. Își ia angajamente în numele României, care apoi trebuie puse în practică de Parlament și Guvern. Deși cere să fie informat, el însuși nu a informat niciodată Guvernul și Parlamentul în privința întâlnirilor cu oficialii străini. A criticat abordările de tip antagonist privind raportarea României la SUA vs. raportarea României la Uniunea Europeană, deși el a fost cel care i-a acuzat de anti-europenism pe cei care au susținut pozițiile SUA.

La nivel declarativ, Iohannis susține că e obligatorie colaborarea instituțională între Guvern și Președinție, dar în același timp critică dur Guvernul, de pe poziții politice partizane, inclusiv în aspectele în care Guvernul a obținut succese (creșterea economică, majorarea veniturilor românilor, creșterea veniturilor la buget, creșterea investițiilor directe). Insinuează că Guvernul a gafat în relația cu Uniunea Europeană, deși chiar președintele a comis o gafă de proporții ce a făcut înconjurul lumii când a vorbit de așa-zisele „înțelegeri secrete cu evreii”.

La nivel declarativ, Iohannis spune că e nevoie de o voce unită a României în proiectele majore, dar în faptă, atacă grosolan Guvernul și creează nenumărate conflicte, care afectează conducerea țării“, afirmă deputatul PSD, Ion Spânu.

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei