Deputatul Luminița Jivan despre primarul Cismăneanțu: „Merită luat în seamă un cameleon al politicii?”

modelmic

Deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin îi răspunde cu eleganță primarului de Bocșa, căruia îi transmite din capul locului că știe că este „săgeata” lui Mocioalcă, aparițiile insistente ale lui Cismăneanțu după o pauză  de ani și ani de zile în publicația PRO-ului județean, fiind totodată și  încercări de „resuscitare” ale edilului intrat în anonimat. Jivan punctează câteva aspecte din discursul marelui traseist de Bocșa, care uită cine a pus în operă Programele Naționale de Dezvoltare Locală cu care acesta se mândrește, care mistifică fără de rușine întâlnirea de lucru dintre cei doi, același primar care și-ar lua „caimac” în perioada alegerilor și nu doar atunci prin tehnici „descurajatoare” pentru contracandidații lui, oferind pachete „triumfătoare” pentru a deveni simpatic în fața alegătorilor.

Un nume și-un prenume ce-au făcut renume (nu neapărat pe tărâmurile ortodoxiei): Eugen Cismăneanțu, care a sărit mai rău ca „fetițele” de moravuri ușoare din brațele buldogului Vasile Blaga, în cele ale lui Touch Crin, după care a hotărât că brațele vânjoase ale marinarului Băsescu i se potrivesc mai bine, primindu-l pe hăhăit cu covorul roșu la primărie și sfârșind prin a cerși, tot pe sofa din primăria Bocșa prietenia lui Ponta-Pinocchio. Un personaj consecvent, pe care merită să te bazezi într-o construcție politică solidă.

Observ o tendință profundă a unor personaje administrative, politice care nu găsesc altă modalitate de a-și face simțită prezența în peisajul campaniei de europarlamentare decât prin a puncta în spațiul public numele meu. Cu siguranță nu sunt naivă să nu înțeleg că aceste săgeți strâmbe sunt trase din tolba unui lider politic aflat în plină ascensiune spre … un final iminent politic.
Totuși, deși primul impuls este acela de a ignora anumite păreri personale, m-aș opri preț de o clipă să facem o scurtă analiză a celui care a afirmat că a apelat la serviciile mele, chiar dacă am în această perioadă o misiune mult mai importantă alături de echipa mea extraordinară de la PSD cu care am bătut județul la pas. Și da, recunosc, domnul primar al orașului Bocșa, urbe care, așa cum arată astăzi are nevoie de o infuzie serioasă de proiecte și de capital, urmare, cel mai probabil al unui management administrativ „de top” al orașului în ultimii 7 ani, m-a contactat și mi-a cerut sprijinul în perioada în care eram angajată a Instituției Prefectului din Caraș-Severin.
Încă de atunci, în urma unei analize pertinente, cu documentele pe masă, am înțeles că dosarul proiectului dedicat cinematografului aflat în ruină la Bocșa, nu avea toate actele necesare pentru a deveni eligibil în cazul depunerii pentru o viitoare finanțare. A insistat că acest proiect, în forma lui de atunci, trebuie să ajungă la Ministerul Dezvoltării. Cât despre proiectul “Modernizare străzi și trotuare” în valoare de 10 milioane de euro, discutat tot în acea perioadă când lucram la Instituția Prefectului și finanțat ulterior prin MDRAP uită să spună! Uită să spună că locuitorii orașului Bocșa au primit de la guvernul României cele mai mari fonduri din judetul Caraș-Severin!
Acuzația conform căreia, ulterior domnul primar nu a mai găsit proiectul său, deși, chiar dacă i-am crede supoziția, iar acesta să fi fost rătăcit la minister, e greu de crezut că nu avea copiile din dosar, înclin să cred că mai degrabă ar putea să țină tot de natura cameleonică a politicianului Cismăneanțu, cel care, pe pagina de Facebook este susținător al domnului Traian Băsescu, în presă este entuziasmat până la lacrimi de vizita lui Victor Ponta la primărie, inițial politician vopsit portocaliu, ulterior turnându-și pe el o găleată galbenă, a PNL-ului din care dezertează din motive care ne scapă, după care, așa cum singur afirmă, apelează prin toți interpușii la fondurile guvernamentale ale PSD, dar pe gură este anti-PSD și încheie apoteotic prin a deveni o săgeată în tolba unui politician PRO.
Merită să luăm în seamă un cameleon al politicii cărășene, al cărui mod de penetrare al unui electorat sărac, ținut în lesă prin metoda „cutiuța cu alimente”, pe care „Gelu Întâiul” îl redescoperă în preajma alegerilor locale, a devenit proverbial și ar putea constitui un subiect mult mai amplu?
Nu cred… În schimb, ceea ce vreau să le transmit bocșenilor, oameni gospodari și cu bun simț, este că nu i-am dat uitării iar Bocșa este un oraș drag sufletului meu, de care mă leagă amintiri și care va beneficia în continuare de întregul meu interes
”, a fost răspunsul președintelui PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, la atacurile primarului orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Bocsanul

  Mai mult ii place capra de Italia si se vrea important , dar functia e mai mare decat poate duce acest individ plimbaret care se plimba de la un partid la altul cum se plimba de la Bocsa la Timisoara , trebuie sa scapam de el . Doamne ajuta-ne !

  Raspunde
 2. vasi

  Aloooooo bocșenilor treziți-va ati ajuns sa fiti conduși de Măgura ?.. stim noi cine sta acolo . Chiar nu aveti un candidat primar român ?
  Poate ne spune primarul cine i-a sustinut campania religioaso- electorală ?

  Raspunde
 3. zero

  “Merită să luăm în seamă un cameleon al politicii cărășene?”

  Vopsit electrostatic şi uscat în cuptor?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei