Deputatul Luminița Jivan susține votul uninominal pentru șefia CJ!

modelmic

PSD consideră că obiecțiile președintelui Klaus Iohannis față de ordonanța de urgență privind alegerea președinților de consilii județene prin vot uninominal au la bază o abordare populistă, contrară principiilor democratice.

Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, susține că ordonanța de urgență contribuie major la reintroducerea cetățeanului în actul decizional de la nivel local, astfel drepturile acestora sunt extinse, iar puterea este luată din mâinile partidelor și redată oamenilor.

Președinții de consilii județene nu vor mai fi aleși “prin trocul dintre partide”, cum se întâmpla până acum, ci direct prin votul cetățenilor. Prin urmare, obiecțiile președintelui țării sunt în contradicție evidentă cu principiile democratice și cu referendumul demarat de acesta despre care spunea că oamenii sunt cei care trebuie să aibă ultimul cuvânt”, mai declară Luminița Jivan.

Deputatul PSD mai spune că motivele invocate de președintele țării sunt cel puțin lipsite de fundament și aberante.

Argumentul că nu există “un popor al județului” și astfel președinții de CJ nu pot fi votați direct de oameni este sfidător la adresa românilor! Aducerea oamenilor mai aproape de actul decizional nu poate fi catalogată drept o acțiune “grosolană” din partea PSD! Din contră! Este evident că în acest fel oamenii vor avea o mai mare libertate de decizie!”, declară președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan.

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Toader

    Încă o mostră de DEMAGOGIE şi PERVERSITATE politică,dată de această lumânare efemeră .Cine vorbeşte de *trocul dintre partide*,nici usturoi nu a mâncat ,nici gura nu-i miroase (pute)! Nemernicia acestor politicieni gen* salvatoarea* cârăşenilor,este şi peste prostituţia practicată la nivelul cel mai de jos de centuriste! Disperarea şi teama că-şi pierde ciolanul şi căderea de acolo de unde niciodată nu a visat că va fi cocoţată,o fac să ejaculeze numai aberaţii! Ghinionul ei este că cetăţenii şi-au dat seama de ce hram poartă!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei