Deputatul Luminița Jivan, un ultim strigăt de ajutor pentru Semmeringul Bănățean!

 

modelmic

 

Deputatul cărășean Luminița Jivan se implică în eforturile de salvare a Semmeringului Bănățean. Președintele PSD Caraș-Severin a trimis o interpelare ministrului Transportului , Lucian Bode, cerându-i să găsească o soluție pentru a menține deschisă  cea mai vechi cale ferată montană din România.

„Decizia CFR Călători, de a suspenda circulaţia trenului pe linia Oraviţa-Anina, în timpul săptămânii – garnitura urmând să circule doar în weekend – este una greu de acceptat, în condițiile în care nu vorbim despre un traseu și o infrastructură oarecare, ci despre cea mai veche cale ferată montană din România.

Salvarea Semmeringului Bănățean reprezintă pentru mine un proiect de suflet, întrucât poate fi considerat cu adevărat o bijuterie pierdută a turismului românesc. De-a lungul timpului m-am implicat pentru salvarea acestuia, luând legătura personal cu fostul ministru al Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, cu ajutorul căruia am reușit să stopăm o decizie inițială a CFR Călători, aceea de a închide total circulația pe această cale ferată”, precizează Luminița Jivan.

Deputatul cărășean susține că va face tot ce îmi stă în putință pentru a salva Semmeringul Bănățean, o rută unică în țară, dată în funcțiune în anul 1863.

„Decizia CFR Călători este inadmisibilă pentru că efectele sale vor fi dezastruoase asupra acestei căi ferate și asupra turismului românesc”, mai precizează Luminița Jivan.

78426076_798896973914566_3653034148135698432_o

 

Citește și Un ultim strigăt pentru salvarea Semmeringului Bănățean!

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. zero

  “Președintele PSD Caraș-Severin a trimis o interpelare ministrului Transportului , Lucian Bode”

  Dacă nu le iese tăiţelu’ ăstora cu penele, la ei (în cap) altceva nu mai contează.
  Banii şi duşmanii.
  E ceva nou?

  Raspunde
 2. ioan burcas

  De ce nu i-a cerut asta lui CUC cât era ministru și îl plimbau ca pe urs prin județ la tot felul de începeri de lucrări care nu se vor finaliza niciodată!

  Raspunde
  1. ANA POPA

   A facut figuratie timp de 3 ani ca si altii,nu este ea singura care n-a facust nimic pentru comunitate…era mai important sa acceada la cine stie ce functii aducatoare de profit personal…despre noi,cei care le dam mandatul,amintindu-si in campania de gogosi electorale…noroc cu Cristian Buica,altfel nu stia natiunea romana ce este Semmeringul banatean.ASTIA toti continua sa ne creada prosti.

  2. zero

   Pentru că sub ministrul CUC, circulaţia trenului pe linia Oraviţa-Anina nu a fost suspendată în timpul săptămânii şi o cerere de repunere în circulaţie ar fi fost respinsă ca lipsită de obiect.
   Oricum, lucrările promovate, susţinute şi atribuite de PSD nu vor fi finanţate de “oamenii” PNL. Sub diverse pretexte “legale” :)

 3. Daniel

  De ce acum tace TROMPETISTUL nr 1 al psd marele senator Ionuț Chiselita? Care până acum nu era zi sa nu o pupe în DOS pe marea cârmace a psd CS luminița jivan!!!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei