Deputatul PSD Luminița Jivan a constatat, după o vizită-n Carașova, nevoia urgentă de investiții în școli și infrastructură

modelmic+editorial

 

Deputatul PSD Luminița Jivan a efectuat joi o vizită în comuna Carașova, acolo unde i-a promis primarului Petru Bogdan că va gândi o variantă de finanțare a lucrărilor de reabilitare a școlilor, dar și a celor de modernizare a infrastructurii rutiere.

 

Vizita a venit cu două constatări. Pe de o parte aceea că toți copiii au dreptul la educație, și mai ales una de calitate într-un mediu adecvat, și pe de altă parte, aceea că turismul în Caraș-Severin nu va înflori niciodată fără interes pentru infrastructura rutieră.

Primul aspect este cuprins chiar și în programul de guvernare al PSD, lucru pe care deputatul a ținut să-l puncteze. În acest sens, Luminița Jivan a discutat cu autoritățile locale din Carașova în vederea finanțării unor lucrări de modernizare a unităților de învățământ.

„Toți copiii au dreptul la educație, iar noi toți avem obligația de a le asigura condițiile pentru ca aceștia să poată învăța. Educația nu trebuie să depindă de mediul din care provin elevii, rural sau urban. În cadrul unei vizite de lucru în comuna Carașova, la care au participat domnul primar Petru Bogdan, consilieri locali, cadre didactice și localnici am discutat despre necesitatea finanțării unor lucrări de reabilitare a unităților de învățământ, respectând astfel planul de guvernare legat de modernizarea școlilor și grădinițelor”, a explicat Luminița Jivan în urma vizitei la Carașova.

În ceea ce privește infrastructura, discuțiile au fost declanșate de frumusețile naturale ale Carașovei și ale Cheilor Carașului, în fața cărora deputatul PSD a explicat că va susține mereu ideea că județul nostru este unul pe care turiștii nu au voie să îl ocolească. Pentru asta însă, nu trebuie omise, ca și până acum, investițiile în infrastructura rutieră.

„Voi susține întotdeauna ideea că județul Caraș-Severin este unul pe care turiștii nu au voie să îl ocolească. Mi-a reconfirmat acest aspect o vizită în comuna Carașova, o localitate cu oameni frumoși și locuri pe măsură. Cheile Carașului, Peștera Comarnic sau Biserica Romano-Catolică „Înălţarea Maicii Domnului”, datând din secolul al XVIII-lea, toate merită vizitate. Despre promovarea comunei ca zonă turistică am discutat cu domnul primar Petru Bogdan și reprezentanți ai administrației locale, fără să fie omise planurile pentru o nouă infrastructură rutieră”, a adăugat Luminița Jivan.

 

Diana RADU

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Gigi Against

    O invitam pe doamna deputat sa vina si in cartierul Cuptoare al mun. Resita! Acolo se traieste in conditii de inceput de secol XX !

    Raspunde
  2. Hotel Valiug

    Da. Este o viziune si aceasta. D-na deputat va susține întotdeauna ideea că județul Caraș-Severin este unul pe care turiștii nu au voie să îl ocolească. Oameni frumosi … Pacat ca d-na deputat nu este la fel de “frumoasa” cum vrea sa para si cum se promoveaza… Se foloseste de turismul din Caras-Severin insa uita sa isi plateasca si facturile. Pacat ca oamenii sunt frumosi dar au lipsit de la lectia de onoare, de bun simt si civilizatie. Insa acestia sunt oamenii care ne conduc. A vrut promovare si a obtinut-o insa cu pretul multor tepe. Doamne deputat, nu uitati ca in viata totul se plateste. Sau oare dvs. va pare rau de turism deoarece nu veti mai putea sa va spaguiti sustinerea de la Bucuresti?!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei