Descoperă Banatul Montan pe două roți! Zonele cele mai apreciate și căutate de iubitorii de cicloturism

bici

Timpul petrecut în mijlocul naturii are numeroase beneficii asupra sănătății, este un lucru cunoscut. Nimic nu ne ajută mai mult să ne încărcăm bateriile și să ne revenim după oboseala și stresul cotidian, ca o ieșire în aer liber. Iar la acest capitolul, Banatul Montan este cu adevărat binecuvântat și nu duce lipsă de locuri pe care să le vizităm și în mijlocul cărora să ne revenim după o săptămână de muncă. Există câte ceva pentru fiecare, de la cei care preferă să fie activi, să facă o excursie pe cărări de munte sau o plimbare prin pădure, până la cei care iubesc să se relaxe pe marginea unei apei, la un picnic sau grătar. Iar cei cărora le place o plimbare cu bicicleta au la dispoziție nenumărate variante și trasee, de la cele ușoare și accesibile pentru întreaga familie, până la cele mai grele, potrivite pentru cei care au puțină condiție fizică.

Conform realizatorilor ghidului Banatul Montan, cele mai apreciate și căutate cinci zone din Caraș-Severin pentru mountainbike, unde atât începătorii, cât și avansații pot găsi un traseu pe placul lor, sunt:

  • Zona Văliug – Semenic – Gărâna – Brebu Nou
  • Zona Gârnic – Ravenska – Bigăr – Eibenthal
  • Zona Sasca Montană
  • Zona Poiana Mărului
  • Zona Reșița

2

Pentru fiecare zonă, poți avea un ghid de mountainbike, ce să îți facă un traseu perfect. Cei de la Romountainbike (Cătălin Gavrilă) fac așa ceva și oferă și biciclete de închiriat. Sau, poți să iei hărțile de cicloturism ale zonei și să mergi pe cont propriu: goo.gl/Q6psx7. Există și o aplicație web a zonei https://app.banatul-montan.ro/ , unde găsești mai multe trasee de cicloturism”, recomandă autorii ghidului, care vorbesc și despre fiecare din cele cinci zone în parte:

Zona Văliug – Semenic – Gărâna – Brebu Nou este favorita pasionaților și oferă cele mai multe trasee. Sunt zeci de drumuri forestiere și poteci ce leagă cele patru localități.

Zona Gârnic – Ravenska – Bigăr – Eibenthal este zona satelor de pemi din Banatul Montan, cu o frumoasă tradiție și cu multe peisaje ce îți taie răsuflarea. Satele au mai multe drumuri de căruță, numai bune pentru mountainbike, dar și poteci ce coboară până la Dunăre.

Zona Sasca este poate cea mai ușoară zona de mountainbike din Banatul Montan, deorece traseele nu urcă la altitudini foarte mari. Sunt recomandate traseele spre Cetatea Beiului, Lacul Ochiul Bei, Cascadele Beușnita, Cascada Șusara, dar și o vizită la satul Cărbunari.

Citește și Descoperă Banatul Montan! Cinci cascade din Caraș-Severin, pe care le putem vedea într-o singură zi

Zona Poiana Mărului este cea mai dificila zona de mountainbike din Banatul Montan, deoarece localitatea este înconjurată de Munții Țarcu, ce au o altitudine de peste 2000m. Aproape toate traseele includ porțiuni serioase de push-bike. Totuși, 3 trasee (Valea Șucului, Valea Bistra Mărului și traseul din jurul lacului) sunt mai ușoare și necesita doar o condiție fizica medie.

Zona Reșița a devenit foarte apreciată pentru mountainbike, după ce asociația Bike Attack Reșița a realizat 8 poteci în jurul orașului pentru Cupa Națională de Enduro. Ca alternativă, pentru cei ce sunt la început, cei de la ghidul Banatului Montan recomandă o plimbare până la lacul Secu sau până la Peștera Comarnic, pe ruta ce trece prin satul Iabalcea.

 

1

foto: Bike Attack Reșița

 Citește și Descoperă Banatul Montan! Vizitează cea mai frumoasă vale din România, unde se respiră un aer la fel de pur ca cel din Alpii elveţieni

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei